Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> scootere >> Content

Slik reparerer en gasslekkasje i en 50cc Scooter

En drivstofflekkasje på en 50 cc scooter er vanligvis forårsaket av et problem mellom drivstofftanken, bensinslangen eller forgasser, om ikke alle tre. I de fleste tilfeller blir lekkasjer forårsaket av en skadet tank, en brutt drivstoffventilen tetning eller en skadet drivstoff slange. Forgasseren kan påvirkes av rusk i drivstofftilførselen, som hindrer forgasseren interne ventilen lukkes og forårsaker overflødig drivstoff til å renne over. Likeledes kan flottørarmen som styrer ventilen bli feiljustert og tillater mer drivstoff enn nødvendig for å gå inn i forgasseren. Den eksakte årsaken til problemet, må imidlertid avgjøres før du prøver noen reparasjoner. Du trenger
Skrutrekkersett
Ratchet
Socket satt
lommelykt
Fuel slange
Gass kan
Trakt
Drivstoffventil membran
Drivstoffventil pakning
Phenol novolac epoxy drivstofftanken tetningsmasse kit
Kombinasjonsnøkkel satt
Forgasser rengjøring spray
Container
Forgasser rensemiddel
Air kompressor
Drivstoffventil nål
Fuel ventilsetet
Float kammer pakning
Vis flere instruksjoner
Finne Leak
en

Park scooteren på et nivå arbeidsområde, ved hjelp av scooter sentrum stativ. Låse setet og løft opp en helt åpen stilling. Fjern skruene fra bunnen av under-setet oppbevaringsrom, med en skrutrekker eller en skralle. Trekk setet og den vedlagte kupé ut av scooter.
2

Løsne klemmen feste luften Filer boliger til forgasseren, som ligger rett over motoren, ved hjelp av en skrutrekker. Unbolt luftfilterhuset fra venstre side av motoren, ved hjelp av en skralle.
3

Se etter tegn på lekkasje fra drivstofftanken, vanligvis plassert på baksiden av scooter over bakhjulet, ved hjelp av en lommelykt. Lekkasje vil vises som en åpenbar strøm av brennstoff eller flekker langs toppen av motoren under drivstoffbeholderen og ofte oppstå rundt tankens drivstoffventilen plassert på bunnen av tanken. Fjern bensintanken, er det lekkasje.
4

Følg slangen som går fra tanken til forgasseren. Se etter hull, rifter eller sprekker langs bensinslangen. Løsne klemmene som fester bensinslangen til drivstofftanken og forgasseren, og sett slangen om slangen er skadet på noen måte.
5

Se på toppen av motoren rett under forgasseren for drivstoff pytter eller flekker, samt drypp eller lekkasje fra forgasseren overflow slange, festet den ene slangen kun til forgasseren. Fjern forgasseren, hvis det lekker på noen måte.
6

Skyv luftfilterhuset over forgasseren, når du har identifisert og reparert drivstofflekkasje. Bolt luftfilterhuset på scooter er rammen og stram klemmen å sikre luftfilterhuset til forgasseren.
Reparasjon Fuel Tank Lekkasjer
7

Fjern side kroppen paneler fra scooter, ved hjelp av en skrutrekker eller en skralle. Vri bensinkranen til "off" posisjon eller trekke sugeslangen ut av drivstoff ventil hvis drivstofftanken bruker et automatisk drivstoff ventil. Unbolt drivstofftanken fra scooterens rammen med en skralle.
8

Løsne klemmen feste drivstoffslangen til tanken ventilen med en skrutrekker. Trekk slangen ut av ventilen stikkontakt med tang. Dekk drivstoff ventilutløpet med en klut, og løft tanken ut av scooter.
9

Skru på tanklokket og hold tanken over en gass kan og en trakt. Vri bensinkranen til "på"-posisjon for å tømme drivstofftanken. Alternativt kan man koble ventilen vakuum uttak til et vakuum kilde hvis tanken er utstyrt med en automatisk drivstoff ventil.
10

Inspiser drivstofftank for fysisk skade, for eksempel korrosjon, porer eller sprekker. Sjekk også drivstoff ventil anleggsflaten for skader som kan tillate drivstoff lekker ut mellom ventilen og tank.
11

Fjern drivstoff ventil og pakningen fra drivstofftanken, ved hjelp av en skralle. Fjern den ytre frontplate fra ventilen ved hjelp av en skrutrekker. Trekk ventilen spaken ut av ventilen hvis du arbeider på en manuelt drevet ventil. Fjern gummi membran fra ventilen og se etter rifter eller hull. Bytt mellomgulvet, om nødvendig, deretter re-installere spaken og frontplaten.
12

Tett tank, ved hjelp av en etanol-safe fenol novolac epoxy drivstofftank tetningsmasse kit, hvis tanken har et pinhole lekke skyldes støtskade eller lette korrosjon. Påfør tetningsmiddel i henhold til instruksjonene som følger med settet, og la det tørke helt. Imidlertid må tanken byttes dersom skaden eller korrosjon er betydelig.
13

Sett på drivstoff ventil på tanken med en ny pakning. Re-installere tanken på scooter. Koble til drivstoff og vakuum slangene til drivstoff ventil.
14

Fyll drivstofftanken med gass, og slå drivstoffventilen til "på"-posisjon og se etter lekkasjer. Alternativt, start scooter motor dersom drivstoff ventil drives av vakuum. Bytt drivstofftanken og ventil hvis lekkasjen fortsetter.
Reparere en lekker Forgasser
15

Løsne klemmen feste forgasseren til motoren ved hjelp av en skrutrekker. Trekk ut automatisk choke elektriske kontakten fra scooter ledningsnett, hvis noen.
16

Vri bensinkranen til "off" posisjon, er i tanken utstyrt med manuell drivstoff ventil. Trekk bensinslangen ut av forgasseren med tang. Fjern sugeslangen fra siden av forgasseren, hvis noen.
17

Løsne gassvaieren adjuster låsemutter, som ligger på siden av forgasseren, ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel. Slå kabelen adjuster klokken til den sitter mot kabelen holderen, og trekk kabel slutten av forgasseren throttle skivene. Slå kabelen adjuster mot klokken til hele kabelen kan fjernes fra forgasseren.
18

Trekk forgasseren ut av scooter og holde den over en gass kan og en trakt. Løsne float Tømmeplugg skrue på undersiden av forgasseren med en skrutrekker. Tapp av drivstoffet er igjen i flottørkammeret inn i gass kan før strømmen av brennstoff reduseres til en lys drypp. Skru den skruen.
19

Fjern flottørkammer fra forgasseren med en skrutrekker. Kontroller for rust eller avsetninger rundt flottøren innleggene på innsiden av flottørkammeret hvis flottøren er festet til flottørkammeret istedenfor forgasserhuset. Rengjør innlegg etter behov ved hjelp av en forgasser rengjøring spray.
20

Fjern flottørarmen hengselpinnen fra forgasseren kroppen ved hjelp av et metall punch. Trekk flottørarmen og drivstoffventilen nålen ut av ventilsetet på bunnen av forgasseren. Fjern ventilsetet fra forgasseren, ved hjelp av en skralle, deretter plassere setet i en beholder fylt med en forgasser rengjøringsmiddel.
21

Inspiser tuppen av ventilen nål for avrunding eller skade. Ideelt sett bør spissen av ventil nål blir jevnere spisse. Bytt ut ventilen nål hvis den er avrundet, avstumpet eller misdannet.
22

Skyll ventilsetet i varmt vann, deretter blåse trykkluft gjennom setet for å fjerne eventuelle gjenværende rester. Skru ventilsetet inn i forgasseren.
23

Re-installere ventil nål og flottørarmen hengslene. Snu forgasseren igjen, vendt mot bunnen opp, og hold den i 45-graders vinkel til flottørarmen hviler lett mot bunnen av ventil nål uten å komprimere den. Kontroller vinkelen på flottørarmen mot bunnen av forgasseren. Ideelt sett bør flottørarmen kjøre parallelt eller i en liten vinkel mot forgasseren. Fjern flottørarmen og bøy tang på midten av armen med en tang, hvis flottørarmen er vinklet steilt mot forgasseren.
24

Gjeninstaller den flottørkammer og en ny pakningen på forgasseren. Skru gassvaieren i kabelen holderen til det sitter skikkelig. Trykk gassvaierens enden inn gassen skivene. Slå gassvaieren adjuster mot klokken til gassvaieren er stramt. Trekk kabel adjuster låsemutteren mot kabelen holderen.
25

Skyv forgasseren på motoren, skru deretter forgasseren klemmen. Plugg den automatiske choke kontakten inn i scooter ledningsnett. Skyv drivstoff og vakuum slanger på plass.
26

Vri bensinkranen til posisjon og se på forgasseren for lekkasjer. Alternativt, start motoren, hvis tanken er utstyrt med et vakuum-operert automatisk drivstoff ventil. Stopp motoren eller vri bensinkranen umiddelbart hvis forgasseren begynner å lekke. Ta ut og sjekker forgasseren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/scooters/120855.html

Previous:
Next:

scootere