Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

The History of Bil Varmere

Moderne bil-brukere tar svært høy grad av komfort for gitt. Men i sin korte historie, har biler gått fra rustikke hest erstatninger til ærverdige rullende palasser, med mye hit-and-miss engineering i mellom. Klimaanlegg er ett område hvor mye innsats har blitt brukt for å holde bilkjøring offentlige fornøyd - med varme et spesielt viktig aspekt. Første moderne Rides

I slutten av det 19. århundre, ble bilene sett på som en naturlig evolusjonær steg opp fra hestevogner. Det er nok å si forventningene var lav, og de fleste bilistene tenkte på biler i hest vilkår - så dårlig vær betydde bor satt. Moderne elektriske og gassdrevne biler begynte å vises i 1880, men de var for det meste åpen funksjonsfriske, uten vinduer og absolutt ingen varme.
Blir varmere
p Som biler vokste i popularitet, økt etterspørsel etter mer komfort. I 1907 dukket de første lukkede biler, inkludert glass frontruter. Disse bidro til å holde elementene i sjakk. I mellomtiden brukte bilister tunge klær og bærbare varmeovner som gass lamper og brennere for å varme opp interiøret. Dette var de samme varmeovner brukes i hestevogner i århundrer.
Uttømmende Søk etter Heat

Ingeniører og brukere snart lei av disse bærbare varmeovner, som var genuint farlig. I stedet, innså de eksos kunne brukes som en billig ombord varmekilde, så etter 1917, viste de første ovnene opp som sirkulerte avgasser i rør. Disse ga av svak varme i kabinen.

Av 1929, var selv dette designet foreldet, da de første virkelige varmeovner dukket opp på Ford Model A. sendte det varm luft fra motoren inn i interiøret, men var ' t veldig konsekvent og tok en stund å varme opp. I 1933 Ford laget den første in-dash varmeapparat, en liten gassdrevet kjele.
The Water Option

Mens gassovner vist seg populære i begynnelsen, en konkurrerende utforming stolt på omdirigere kjølevæske fra motoren og bruke det for varme. Mens de første design å gjøre det dukket opp i 1920, var det ikke før 1930 at GM pioner i nå-standard varmeapparat kjerne. Dette bruker en radiator som blir varmt kjølevann fra motoren, driver deretter varme inn i rommet ved hjelp av en vifte. Siden da har lite endret seg i den grunnleggende designen.
Refining Prosessen

I 1937 Nash Motors avansert klimakontroll hjelp av filtre og mye finere kontroller som aktiverte bilistene for å regulere luftstrøm og temperatur. På denne tiden var varmeapparat kjerner normen, fordi gass ovner var for kostbart og risikabelt, og bare ved hjelp av ambient varmen fra motoren var ikke potent nok.

GM introduserte bilsete ovner i 1939 på utvalgte biler. Verdenskrig ble en viktig katalysator, fordi for første gang, militære kjøretøy var i stand til å gi komfort for tropper kjemper i kaldt vær. Dette sementerte den nåværende utformingen av oppvarming og klima kontroller.
Nærmer

På slutten av 1940-tallet og tidlig på 1950-tallet, bilprodusenter begynte å bruke uteluft for klimakontroll. Før, varmet varmeren kjernen opp hva luften var under panseret, men mer moderne design bruker værer og kuler som aktivt samle luften og bringe det som skal varmes opp. 1950 vitne til en standardisering av ovner, slik at modellene delte de samme delene, kutte ned kostnadene. Ved begynnelsen av 1960-tallet, ble moderne varmeovner standard på alle gm biler, med andre produsenter rundt om i verden etter snart etter.
Siste utviklingen

energikrisen i 1973 bringes fornyet interesse for den elektriske bil, som ikke har de varme væsker og gasser i en forbrenningsmotor utforming. I stedet, de fleste elektriske bruke positive koeffisient elektriske varmeovner, lik de som brukes i boliger, bare thriftier i energiforbruket

Cadillacs var de første bilene med helautomatisk klima kontroller -. Justering interiør temps for dem utenfor. Siden da har lite forandret seg - nesten alle bensin biler fortsatt bruke varmeren kjernen design, inkludert hybrider, og de fleste er avhengig av varmeovner i stedet for luftkondisjoneringsanlegg å gi effektiv varme i kaldt vær

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112260.html

Previous:
Next:

andre Autos