Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Hva er en Drivaksel?

En drivaksel er en langstrakt rund axel, vanligvis laget av stål, går det fra motoren til tannhjul som slår hjulene på et kjøretøy. Stemplene i en motor overfører sin kraft til et sett med tannhjul som slår drivakselen, og skaper dreiemomentet. Dreiemomentet overføres deretter gjennom drivakselen til en gearing på hjulene, noe som gjør dem spinne. Det er det som gjør at bilen går. Vertikal Motion til Rotary Motion

Når gassen mates inn stempelet kamre av motoren og antent, det skaper komprimering som starter prosessen med å flytte et kjøretøy. Pistons flytte opp og ned, og gjennom motor og girkasse gearing de roterer drivakselen. Andre gearing overfører vertikal bevegelse til roterende bevegelse. Det gjør hjulene igjen.
Forskjellige typer drivaksler

Selv om alle utfører i hovedsak de samme funksjon, biler avhengige av forskjellige typer stasjoner og trenger forskjellige typer kjøring sjakter. Det er vanligvis en type drivaksel for rear-wheel-drevne biler, en annen for front-wheel-drevet kjøretøy og en annen for all-wheel-drevet kjøretøy.
Det er mer

p Det er Quadratrac, en av de siste nyvinningene til bilindustrien. Det er i utgangspunktet en all-wheel-drive kjøretøy som krever en drivaksel som driver alle hjulene samtidig. Det krever også andre deler, som differensialer, for å tillate forskjeller i svingradius mellom ytre og innner hjul.
Torque

utveksling av kraft fra motoren og overføring til drivakselen skaper en tension.Think om det som å åpne en krukke med peanøttsmør og måtte utøve den samme kraft fra når du begynner å åpne glasset før du faktisk åpne glasset og kommer til å gjøre din peanut smør og gelé sandwich . Dreiemomentet er konstant på en drivaksel. Hva som skjer er utveksling av vertikale energi til roterende energi. Med unntak for sandwich del.
Komponenter

fleste biler og lastebiler bruker en rett linje eller stiv drivaksel å slå hjul. Gearing er nødvendig for å endre retningen på strømmen (eller dreiemoment) fra en rett linje til en roterende linje av kraftdistribusjon. I front-motors, bak-drive biler, er en lengre drivaksel også pålagt å sende strøm lengden på kjøretøyet. Det motsatte gjelder for bak-motor, front-wheel-drevne biler. Uansett, de fleste drivaksler bruke en U-joint for å tillate det å bøye med veien uregelmessigheter (humper og jettegryter) for å opprettholde dekk og bilens stabilitet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112236.html

Previous:
Next:

andre Autos