Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Spesifikasjonene for vortec Cylinder Heads

The Vortec moniker kom fra General Motors 'linje av motorer som skapte en vortex i sine sylindere for å produsere bedre drivstoff-til-luft-forhold. Den ble introdusert av General Motors i 1986 gjennom en av sine 4,3 liters V6 motorer. Siden den gang har GM fortsatte å produsere vortec motorer som varierer i størrelse og ytelse. Disse motorene er laget med en spesiell topplokk som tillater dem å prestere bedre, være mer drivstoff effektiv og miljøvennlig også. Topplokk Design

Ved første blikk fra utsiden en Vortec hode ser ut som de fleste andre GM motorer. Den eneste distinkt funksjon på sin utenfor casing er dens 8-bolt mønster ventiler. En Vortec er forbrenningskammeret er også forskjellig fra de fleste motorer. Dens tennplugger er plassert i sentrum av sylinderens kammere og kamre seg selv er formet som en nyre, noe som gjør det mulig å produsere mer kraft. Standard ventil størrelse for Vortec hoder er 1.94/1.50, men de kan håndtere 2.02/1.60 ventiler hvis maskinert riktig.
Dual overliggende kamaksler Design

Noen moderne vortec topplokk utnytte en doble overliggende kamaksel konfigurasjon. Dette betyr at deres hoder inneholde to kamaksler, en som styrer innsugningsventilene og som styrer eksosventilene. Denne teknologien er mye brukt på nesten alle motorer i dag siden det kan produsere mer kraft og har mer presis timing spesielt under høyt turtall. En av de vortec motorer som benytter denne type av topplokket er det 3700 3.7L Inline-5-motoren også kjent som "LLR." Den LLR har en DOHC konfigurasjon med fire ventiler per sylinder, som produserer 239-242 hestekrefter ved 5600 til 5800 rpm og et dreiemoment som spenner 241-242 fot-pounds ved 4600 rpm.
Overhead Valve Design

Vortec bruker også en overhead ventil (OHV) design på noen av sine motorer. Denne spesielle utforming er forskjellig fra en OHC design siden kamaksel ikke befinner seg på topplokket. I stedet er kamakselen ligger innenfor motoren og topplokket er bare huser de inntaks-og eksosventiler sammen med vinkelarmene som styrer dem. Denne type topplokket har en langt enklere konstruksjon, men dens ytelse ved høyt rpm hastighet er ikke så god som hos en motor med OHC topplokket. Den LR4 Vortec, en 4.8L V8 motor, benytter en OHV konfigurasjon med to ventiler per sylinder. Sin netto produksjon er 295 hestekrefter ved 5600 rpm og dreiemoment er 305 fot-pounds ved 4000 rpm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/111943.html

Previous:
Next:

andre Autos