Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Historien om Harley Sportster

Harley-Davidson motorsykler erstattet sin K-modell Flathead motorsykkel med Harley Sportster i 1957. Den Sportster skylder sin eksistens til K-serie modellene, siden det adoptert mange av dens funksjoner. Varierte imidlertid Sportster fra K-serien som en lettere, smalere sykkel å konkurrere mot tilstrømningen av Norton, Triumph og BSA motorsykler fra England. Den Sportster er fortsatt i produksjon fra 2012 og er den lengste kjører motorsykkel modell produsert. Inspirasjon

Harley-Davidson nøt enorm popularitet før andre verdenskrig og den umiddelbare etterkrigsårene, men til slutt de lettere, raskere og billigere britiske sykler skåret ut en nisje i det nordamerikanske motorsykkel markedet. Svaret fra Harley-Davidson var Sportster, som entusiaster vurdere først muskel sykkel. Sportster avledet fra Harley K-serie sykler produsert 1952-1956. KH og KHK modeller inneholdt en 883 cc side-ventilers motor med aluminium hodet og sylindere, og V-twin design med to sylindere og to ventiler per sylinder. Sportster holdt K-serien 'ramme, motor tilfellet fjæring og bremser, og den høyre foten skift. Men brukte Sportster en toppventil 883 cc motor med jern sylindere og hoder.
1950 og 1960 modeller

Harley-Davidson utvidet sin serie av Sportsters å inkludere en dusin forskjellige modeller. I 1958 introduserte motorsykkel maker den XLCH, en nedstrippet, lettere versjon av standard XL og XLH. Den XLCH inneholdt en peanøtt-formet drivstofftank, forskjøvet doble eksosrørene, større ventiler og porter og Magneto tenning. I 1959 introduserte Harley en nacelle hodelykt på Sportster XLH og valanced framskjerm. Det kunne dekke kvart mile i 14,5 sekunder på 90 mph. Den Sportster XLR kom i 1962 for banekjøring, og en all-aluminium foran bremsetrommelen dukket opp i 1964. Året etter så XLH og XLCH modeller oppgradert til en 12-volts elektrisk system. Av 1967, begynte Harley fase ut kick-start for elektrisk tenning på enkelte modeller. I 1979 forlot Harley kick-starter helt.
1970 og 1980 modeller

Sportster er Ironhead motoren fikk en beskjeden makeover i 1972 med sin motorens slagvolum utvidet til 1000 cc. Harley erstattet en stål forbindelse noden til baksiden av rammen under setet med en U-formede stålbånd, men forbindelsen ikke kunne håndtere stress. Harley tilbakekalt 1972 modeller til å sveise forsterkningsstrimler for å styrke forbindelsen mellom den bakre støtfanger staget og demperen med rammen. For 1974, flyttet Harley sin høyre fot skift til venstre for å overholde nye mandater fra US Department of Transportation. I 1986 falt maker den Ironhead for 1100 cc Evolution, eller Evo, motor som ga en jevnere gange med mindre motor vibrasjon.
Senere Years

1990 , Harley-Davidson utvidet sin maling alternativer for Sportster og lagt en 40 mm konstant hastighet Keihin forgasser med en akselerator pumpen. En fem-trinns girkasse erstattet firetrinns i 1991, og reimdrift erstattet kjededrift på 883 Deluxe og 1200 Sportsters. Alle Sportsters mottatt reimdrift som starter i 1993. Fra 2000 på, forble Sportster hovedsak uendret med unntak for mindre styling modifikasjoner som bruker bullet-stil blinklys og ominnredete speil. I 2004 ble motoren gummi montert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111681.html

Previous:
Next:

motorsykler