Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

2002 Yamaha R6 Clutch Installasjon

Mange av problemene forbundet med en 2002 Yamaha R6 er clutch skje på grunn av en feiljustert clutch kabel eller ved overfylling motoren med olje. Platene og fjærer i clutchen er også utsatt for slitasje, slik at clutchen å skli uavhengig av eventuelle justeringer som gjøres i kabelen. Ekstreme kjøreforhold, slik som de som finnes på en racerbane, kan sette ytterligere belastning på clutch og føre til at metallet clutch kurven bøyer seg. Mens oppgaven med å fjerne og installere clutch er grei, er en fortrolighet med R6 motor et must. Du trenger
Svingarm lift
Phillips skrutrekker
4 og 5 mm Allen fastnøkkel
Oil fange pan 10 |, 17 og 22 mm kontakter
Stikknøkkel
Momentnøkkel
10 mm kombinasjonsnøkkel
Vernier caliper
Yamaha clutch holder verktøyet
Flat skrutrekker
Åtte fiber friksjonsplatene
Syv stål clutch plater
Tre kvarts, 10W-30 SE eller SF -Grade motorolje
To trykkskivene
Clutch kurv krage
Clutch kurv
Clutch sjefen
Fjærring
Seks Clutch fjærer
Clutch dekselpakning
Show Mer Instruksjoner
en

Monter R6 på en svingarm løft for å støtte den i oppreist stilling. Fjern den nedre kåpe og høyre kåpen panel, med en stjerneskrutrekker eller en 4 mm unbrakonøkkel.
2

inn en olje catch pan under motoren. Skru ut oljepluggen fra bunnen av motorhuset, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel. La oljen renne til strømmen av oljen reduseres til en langsom drypp. Skru pluggen inn i veivhuset for hånd, deretter stramme den til 18 fot-pund med en momentnøkkel.
3

Løsne den nedre clutch kabel låsemutter, funnet i nærheten av stengeventil på bunnen av clutch forsider på høyre side av motoren, ved hjelp av en 10 mm kombinasjonsnøkkel. Trekk kabelen ut av stengeventil for hånd. Ta av clutch dekselet og pakningen fra motoren for å avsløre clutch montering, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel.
4

Fjern clutch fjærer og våren bolter fra den ytre clutch trykkplate, med en 10 mm socket. Trekk ytre clutch trykkplaten ut av clutch montasje for hånd. Mål clutch fjærer, ved hjelp av en Vernier caliper. Bytt fjærene som et sett, hvis noen av fjærene 'totale lengde er ikke lik 2,165 inches, eller 55 mm.
5

Trekk clutchplatene ut fra clutch montering for hånd. Separer alle åtte fiber friksjon plater fra de syv stål clutchplatene. Måle tykkelsen av fiber-platene. Erstatte friksjonsplatene som et sett, hvis noen av platene 'er mindre enn 0,114 inches eller 2,9 mm tykk. Legge stålplater på et nivå, glatt arbeidsområdet for å sjekke for skjevhet. Bytt stålplatene som et sett, hvis noen av platene er skjev på noen måte.
6

Bøy brettet låseskive kategorien unna clutch sjefen mutter, som ligger i sentrum av clutch montering , med en flat skrutrekker. Hold den ytre clutch kurv stødig med en Yamaha clutch holder verktøyet og skru av clutch sjefen mutter, ved hjelp av en 22 mm-kontakten. Trekk clutch sjefen, låse vaskemaskin og trykkskiven ut av clutch kurven for hånd. Ta tak i clutch kurv og trekk det fra motoren veivakselen for hånd. Slip sikringsskiven og krage av veivakselen. Hopp over dette trinnet, hvis du bare erstatte clutchplatene og fjærer.
7

Skyv en ny clutch kurv krage, etterfulgt av en ny trykkskive og clutch kurv på veivakselen. Skyver en andre trykkskive, etterfulgt av clutchen boss, og et nytt låseskiven på plass i koblings kurv. Hold clutch kurven jevn og skru en ny clutch boss mutter på enden av veivakselen. Stram mutteren til 51 fot-pounds. Bøy låseskiven kategorien opp og mot siden av clutch sjefen mutter. Hopp over dette trinnet, hvis du bare erstatte clutchplatene og fjærer.
8

Bløtlegg nye fiber friksjon plater og stål clutch plater i 10W-30 SE eller SF-Grade motorolje i 10 minutter. Ordne clutchplatene i en stabel, og starter med en fiber friksjon plate etterfulgt av en stål clutch plate, inntil alle 15 plater har blitt arrangert i et vekslende mønster. Sett platene inn i clutch kurven, deretter plassere den ytre trykkplaten over clutchplatene. Sett inn de nye clutch fjærer inn i press-plate våren brønner. Skru våren boltene på plass og stram boltene til 5,8 fot-pounds.
9

Sett clutch cover og en ny pakning. Slip clutch kabelen inn i clutch utløseren og trekk den nedre kabelen låsemutter.
10

Fyll motoren med 2,6 liter motorolje, gjennom filler halsen bygget inn i toppen av clutch dekselet.
11

Sett Underkåpen og høyre kåpen panel. Fjern swing-arm løft og senk R6 på stativ sin.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111528.html

Previous:
Next:

motorsykler