Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er funksjonen av stator på en Sportster motorsykkel?

The stator er en integrert komponent i dynamo-baserte ladesystem som brukes av Harley-Davidson Sportster motorsykler å etterfylle batteriet mens motorsykkelen er i drift. Statoren avgir et elektrisk felt som blir konvertert til en vekselstrøm ved rotasjon av den magnetiske rotoren festet til motorens veivaksel. Statoren Construction

stator er en solid jern ring innpakket i flere sett med tett-sår kobbertråder kalt spoler. Den ene ende av hver spole er forbundet med en felles jordledning, mens de gjenværende ender av spolene gir en utgang for den elektriske vekselstrøm (AC) strøm. Output og bakken ledninger er plassert innenfor en skjermet kabel som strekker seg ut fra statoren og kobles til motorsykkelens spenningsregulator /likeretter.
På titt på Sportster ladesystem
< p> Den ladesystem som brukes på Sportsters bygget etter 1984 er sammensatt av tre hovedkomponenter: svinghjulet rotor, stator og spenningsregulator /likeretter. Disse er skjult under clutch og veivakselen tannhjulet innenfor den primære stasjonen deksel på venstre side av motoren. Når Sportster er begynt, en elektrisk strøm som sendes til statoren, energigivende statoren er spoler og skaper et elektrisk felt. Den magnetiske rotoren manipulerer dette feltet som den spinner med motoren veivaksel for å skape et vekslende (AC) gjeldende. Den nåværende er da regulert til maksimalt 14,4 volt og utbedret, eller konvertert til likestrøm (DC) skalaen, ved spenningsregulator /likeretter før de blir sendt til motorsykkelens batteri.
Vanlige problemer

Statorer er ganske robuste elementer som kan gi mange års pålitelig service under normale omstendigheter. De fleste stator feil er utløst av krefter utenfra, vanligvis etter en spenningsregulator /likeretter forårsaket av en skadet likeretter diode. Disse dioder tillate statoren sin strøm til å flyte ut, men hindrer den fra å strømme tilbake til statoren. Når diodene mislykkes, overspenning strømmen tilbake til statoren, hvor det kan skape en kort mellom stator spoler. En Sportster med en skadet stator og regulator /likeretter vil kjøre helt til batteriet er tomt, vanligvis innen 20 minutter etter oppstart motorsykkel.
Feilsøking en skadet stator og Voltage Regulator /Rectifier

p Det er noen enkle tester du kan utføre med et multimeter, hvis du mener at din Sportster er statoren eller spenningsregulator /likeretter er blitt skadet. Begynne med det åpenbare. Kontroller batteritilkoplingene under motorsykkelens plass, og pass på at begge batteripolene er festet godt og at terminalen kablene er ikke jording mot motorsykkelens ramme. Lad batteriet helt, som den neste testen krever en full lading for å fullføre. Still ditt multimeter for å lese en 12 volt likestrøm (DC) skala. Start motorsykkel og plassere multimeter sonder mot batteriets tilsvarende terminaler. Den multimeter skal indikere en spenning på 13 til 13,2 volt på batteripolene, noe som indikerer at stator og regulator /likeretter fungerer som det skal. Hold sonder på plass og rev motoren til 3000 rpm. Den mutimeter skal indikere en spenning mellom 14,2 til 14,4 volt. Hvis spenningen er lesing er over eller under dette området, må du erstatte stator og spenningsregulator /likeretter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111192.html

Previous:
Next:

motorsykler