Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

AWD Vs. 4WD i gass kjørelengde

All-wheel drive (AWD) og firehjulstrekk (4WD) utføre lignende funksjoner i ulike typer kjøretøy, men på noen måter fungerer ganske annerledes. Gass kjørelengde avhenger av utformingen av kjøretøyet. All-Wheel Drive

AWD er et system der alle fire hjul er alltid blir drevet, men er i stand til å rotere på ulike hastigheter og med dreiemoment som sendes til hvilken hjul har veigrep. Dette er den type system som oftest brukes i personbiler og lette sport nyttekjøretøyer (SUV) eller familie dumpere.
Firehjulstrekk

4WD er vanligvis implementert som en deltids-system. Bilen i de fleste på veiforholdene bruker bare to-wheel drive, med mindre føreren velger å engasjere overføring transfer-saken og "låse" i firehjulstrekk. Dette brukes for lastebiler, tunge SUVer og off-road kjøretøyer som Jeep Wrangler.
Fuel Economy

I sannhet, den typen drivsystem (4WD vs AWD) har mindre å gjøre med forskjeller i drivstofføkonomi enn andre faktorer i utformingen av kjøretøyet. 4WD-biler ofte er større og tyngre, og de har større motorer og tyngre-plikt girkasser enn AWD biler, som alle negativt påvirke drivstofføkonomi for 4WD-biler.
AWD funksjoner
< p> AWD er vanligvis for on-road eller lys off-road bruk og er utformet mer for å bidra til å opprettholde trekkraft på vått eller glatt føre enn i tøffe off-road forhold. Plukk AWD hvis din bekymring er for kjøring sikkerhet og ytelse.
4WD funksjoner

4WD-systemer er bedre egnet for off-road bruk fordi de er laget for å kjøre alle hjul med samme hastighet og kan ofte mangedoble motoreffekten med lav gearing som ikke ville bli brukt for de fleste on-road kjøring. Men for off-road bruk eller tauing, disse egenskapene er svært ønskelig.
En annen måte å spare drivstoff

Vurdere en front-wheel-drive (FWD) kjøretøy med trekkraft og stabilitet kontrollsystemer snarere enn 4WD eller AWD. I de fleste situasjoner, kan en moderne FWD bilen kjøres så trygt som noe AWD/4WD og vil gi bedre drivstofføkonomi på grunn av lavere vekt og mindre kompleksitet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/102914.html

Previous:
Next:

4X4