Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

? Hva er en kassett oljefilter

Oljen som sirkulerer i bilens motor serverer en viktig funksjon: Den tyktflytende, temperatur-resistent væske fylle veivhuset og motorens innvendige hulrom er der for å smøre de mange metalldeler, som tillater dem å flytte jevnt over hverandre uten skader, olje fanger og innstiller liten metall og karbon fragmenter samt, og hindre dem fra å forårsake indre skader på motoren. Regelmessige oljeskift er nødvendig å fjerne uren olje og forurensninger fra motoren. Patron vs Spin-on Oil Filters

mellom oljeskift, intern filtrering av oljen fjerner mye av vrakrestene. I mange år benyttet mest moderne biler en engangs spin-on filter som festes til siden eller bunnen av motorblokken, men mange produsenter har gått over til bruk av en "kassett"-filter. Kassetten filtersystemet omslutter oljefilteret inne i motorblokken, og bare den indre element filtrering fjernes når oljeskift. Prosessen er enklere og mer miljøvennlig, som det genererer mindre avfall.
Fordeler

motsetning til en brukt spin-on filter, som er egentlig en metall beholder full av skitten olje når fjernet, er en patron filter relativt rotet gratis å erstatte. I tillegg kan patronen oljefilter ligge nærmere den største strømmen av olje, slik at mer effektiv filtrering.

Programmer

Mange europeiske produsenter bruker kassett oljefilter, og de siste årene innenlandske merker som Chevrolet har begynt å bruke dem, også. For eldre biler, er det ettermontering kits tilgjengelig som kan erstatte den spin-on filter med en patron enhet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133319.html

Previous:
Next:

oljeskift