Hva er forskjellen på 10w-40 Car Olje og 5W-30 olje?

Motor olje gir den nødvendige smøringen for en motorens bevegelige deler. Oljen virker som et smøremiddel som tillater at stemplene til å bevege seg i motorblokken uten å skape overdreven fortært. The Society of Automotive Engineers, eller SAE, klassifiserer oljen etter viskositet og motorprodusenter gi en anbefalt motorolje viskositet for bruk i en bestemt motor. Kjørelengde og været kan diktere justeringer i riktig viskositet motor olje som brukes i en motor. Forskjellen mellom 10W-40 5W-30 og motor olje er i evnen av oljen til å klynge seg til motorens bevegelige deler, noe som dikterer den beste anvendelsen for hver type olje. Første nummer

første tallet i motorolje navn beskriver oljens kald viskositet. Cold viskositet refererer til tykkelsen av oljen på en kald start av motoren, før stemplene og motorblokk har varmet opp fra antennelse og forbrenning. Motorolje er kaldt viskositet er viktig fordi det dikterer smøring under den vanskeligste delen av forbrenning syklus, oppstart og første tenning i bensinmotorer eller forbrenning i diesel-drevne motorer. En 10W-40 motorolje er et tykkere olje ved oppstart enn en 5W-30-olje. Derfor klamrer 10w-40 olje til motorens bevegelige deler mer enn den lavere viskositet 5W-30 olje.
Second Antall

Det andre tallet i motorolje navn beskriver at viskositeten av oljen når motoren er varm, og oljen har nådd brukstemperatur. Dette varme viskositet er alltid kommer til å være tyngre fordi motoren krever en høyere viskositet olje å gi god smøring gjennom det brede spekter av motoren syklus og temperaturer. Den 10w-40 motorolje klamrer seg til motorens bevegelige deler flere enn en 5W-30 motor olje ikke ved høyere temperaturer, og dette betyr at 10w-40 er tykkere av motorolje når motoren er i gang
.
drivstofføkonomi

bilmerker ofte oppfordrer sine ingeniører til å øke drivstofføkonomi for å møte offentlige forskrifter og gir en kant mot konkurrenter i markedet. Tynnere motorolje, som 5W-30, gir mindre friksjon i motoren, noe som resulterer i økt drivstofforbruk. Bilprodusenter kan anbefale tynnere motorolje på grunn av dette, selv om økt drivstofføkonomi kommer på bekostning av økt slitasje på motoren.
Høy kjørelengde Engines

gjentatt bevegelse av motorens sylindre flytter inn og ut av motorblokken kan skape slitasje over motorens levetid. Når motoren slites, blir tilpasning mellom sylinder og blokk løsere, noe som i betydelig grad kan øke slitasje og redusere brukbare liv som motoren utvikler flere gap mellom de bevegelige delene. En tykkere motorolje, slik som 10W-40, gir en mer fast smøremiddel for å kompensere for slitasje av overskytende høy kjørelengde motorer. Mange erfarne mekanikere anbefaler å skifte til et høyere viskositet motor olje senere i motorens levetid for å kompensere for disse uregelmessighetene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/132116.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil