Hvordan måle spenningsfall i en Battery Cable

Spänningsfall er rett og slett tap av spenning langs en kabel, noe som resulterer i en tilsynelatende nedgang i tilgjengelige spenning. Den er forårsaket av motstand mot strømmen av elektroner, både innenfor kabelen, og ved at kontaktene på begge ender. Ohms lov sier at spenningsfall tilsvarer multiplisert med motstand, er så batterikablene designet for å ha svært lav motstand. Følgelig de kan bære store strømmer med svært lite spenningstap. Du trenger
Digital multimeter
Automotive amperemeter
Vis flere instruksjoner
en

Rengjør batteripolene og kabel-kontakter for å fjerne korrosjon, skitt og olje som danner en resistiv lag over kontaktene. Produsere rene metallflater der multimeter sondene kan festes direkte på bart metall.
2

Slå på multimeter og sette den til å måle likespenning, bruker 20 volt serien. Hvis apparatet er auto-alt du ikke trenger å velge et område.
3

Slå på tenningen for å produsere en strøm gjennom batteriet kabelen, og deretter skape de forholdene som du ønsker å teste spenningsfall. For eksempel, la motoren gå med lysene på, eller med air condition opererer hvis du ønsker å vite spenningsfall under slike forhold.
4

Koble meter mellom batteriet terminalen som kabelen er festet og den motsatte enden av kabelen. Følg med lesningen. Dette representerer spenningen tap over batterikabelen under dagens forhold. Fortløpende mindre spenningsområde valgt på måleren for å øke nøyaktigheten av målingen. Bruk området som er bare større enn spenningen lesing vist. For eksempel, hvis telleverksavlesning rundt 0,4 volt, redusere rekkevidden innstillingen til den nest største verdi, vanligvis en volt på de fleste meter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/132073.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil