Forholdsregler for rengjøring bil batteripolene med vann og bakepulver

Over tid, du bilens batteripolene klumpe seg med korrosjon på grunn av syre til stede i batteriets kamre. Syren, sammen med vann, unnslipper langsomt fra batteriet og tørker på toppen av batteriet, sin ledninger og områder rundt bunnen av batteriet. Når du rengjør bilens batteripolene med natron løsning, er det viktig å følge visse forholdsregler og advarsler. Drakt og Eye Forholdsregler

Når du rengjør bilens batteripolene med vann og bakepulver, bruk ikke-ventilerte vernebriller, en nese maske, neopren syrefaste hansker og støvler for å holde eventuelle korrosjon samt løsningen ut av øynene og på huden din. Batterisyre kan brenne huden og øynene, samt forårsaker irritasjon slimhinnene. For å beskytte klær, forkle eller gamle klær du kan kaste bort på toppen av yttertøy for å holde syre spruter på klærne.
Batteri Forberedelse

Før du rengjør batteriet med en natron løsning, slår av motoren og koble fra "Negative" batterikabelen først da den "positive" kabel. Den "Negative" kabel stopper noen elektrisitet strømmer til noen komponenter umiddelbart. Fjerne "Positiv" kabelen først kan forårsake en kortslutning samt gnister. Hvis du tar ut batteriet fra bilen, slitasje stål-toed støvler eller foten vakter for å beskytte føttene fra batterisyre partikler og mot slag hvis du tilfeldigvis miste batteriet.
Fjerne Baking Soda Løsning

å fjerne bakepulverløsningen etter rengjøring av batteriet, må du skylle terminaler, bunnen av batteriet og batteri skuffen med vann. Ikke bruk vanlig rengjøringsmiddel, syre eller såpe-baserte løsning for å fjerne natron blandingen. Disse rengjøringsmidler kan forårsake en kjemisk reaksjon med natron blandingen. Bruk en våt klut eller fille for å tørke av natron løsning fra bilens batteri kabler.
Battery Terminal Forholdsregler

Ikke berør eller komme i kontakt med både " positive "og" negative "kabler og terminaler på samme tid når du rengjør terminalene med natron løsning. Løsningen, som inneholder vann, fungerer som en elektrisk bro når du berører terminalene eller batterikabler. Dette kan føre til en sjokkerende opplevelse. Ren en kabel på et tidspunkt og en terminal ad gangen. Hvis batteriet kablene ikke ha merking som indikerer "Positive" og "Negative", se etter den svarte kabelen - dette er "Negative" kabel. Den "Positiv" kabelen er rød. Hvis begge kablene har samme farge, spore den første kabelen til motorens kupé og finn kabelens ende. Hvis kabelen ender i starteren, er det den "positive" kabel. Hvis batteriet kabelendene til en metalloverflate som bilens ramme, er det "Negative" kabel.
Batteri Reconnection

Etter at renseprosessen er ferdig, skyll bakepulverløsningen av batteriet og deretter la batteriet og kabler tørke helt før du kobler til batteriet. Når du kobler bilens batteri kabler etter rengjøring komponentene, kobler den "positive" kabelen først deretter "Negative". Unnlatelse av å la batteriet og kablene helt tørr, kan føre til elektriske gnister og muligheten for elektrisk støt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131873.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil