Hva er hensikten med Hydraulic Fluid ?

Hovedformålet med hydraulisk væske er å overføre makt innenfor et system , slik som brems, clutch eller styresystemet på en bil. Anvendelsen av trykk gjør det mulig for fluidet å overføre kraft. Fluidet forstørrer da den kraft som påføres . Egenskapene til en hydraulisk væske , vil variere , avhengig av hvilket system det er formulert for . Fluid Forskjeller

Forskjeller i hydraulikkoljer er avhengige av sine baseoljer og tilsetningsstoffer. En av de viktigste forskjeller mellom hydrauliske væsker er viskositeten , som er definert som motstanden mot flyt. Fordi væsker bryte ned når temperaturen stiger, må de være mer tyktflytende til å utføre godt under høyere temperaturer , ifølge Filter Produsenter Council . I kaldere temperaturer , må de være mindre viskøs til å flyte skikkelig. Riktig viskositet gjør en væske til å smøre komponentene i et system og redusere friksjonen .
Tilleggsfunksjoner

tilsetningsstoffer i hydraulikkoljer smøre komponenter som pumper , pakninger og ventiler . Tilsetningsstoffene også bidra til å fjerne forurensninger som kan forårsake skade og korrosjon , for eksempel smuss og fuktighet, forhindrer overoppheting , og forsegle interne komponenter . Bilprodusenter typisk spesifisere hva hydraulikkoljer som skal brukes for spesifikke modeller . Forskjellige tilsetningsstoffer formulert for bremsesystemet i en bil , for eksempel , kan skade bremsesystemet av en annen bil , ifølge Don'tKnowCars . Com . I tillegg bør ulike hydrauliske væsker generelt ikke blandes eller erstatte hverandre .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131768.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil