Hva er årsaken til batteriene å eksplodere?

Et batteri er en potensiell energi lagringsenhet som konverterer kjemisk energi til elektrisitet. Den er designet for å tillate lading som er tømt for energi. En god kvalitet automotive batteriet skal vare 3-6 år avhengig av ekstremvær, kjøretøyets tilstand og kjørestil. Dårlig batteri vedlikehold kan betydelig kortere levetid. Batterier kan bli farlig på grunn av biprodukter av kjemien inne i batteriet eller uforsiktig håndtering. Ca 2300 mennesker er skadet hvert år av batteri ulykker, om lag 50 prosent av disse er fra eksploderende batterier. Batteri i bruk

En typisk bilbatteri inneholder bly og svovelsyre. Batteriet er koblet til bilen elektriske system med to tunge kabler. Den tykke kabel gir en mer effektiv strømforbruk når bilen starteren er innkoplet, eller når flere elektriske tilbehør som strøm seter og vinduer er i bruk.

Elektrisitet flyter når den elektriske bryteren for en krets er lukket. Heat er et biprodukt av reaksjonen inne i batteriet og varmen vil øke etter hvert som mer strøm er trukket.

Et batteri kan bli varmt å ta på hvis startmotoren skrus lengre enn normal periode. Starteren trekker mest strøm på en hvilken som helst kilde på bilen i de fleste tilfeller.
Battery Chemistry
p Det er to serier av plater inne i et batteri. Ett sett er kablet til den negative terminalen, kjent som anode, og de andre er kablet til katoden (positiv terminal).

To reaksjoner foregår som energien er hentet fra batteriet (utladingsprosessen). Bly og svovelsyre reagere ved anoden hvor blysulfat er produsert, og overskytende elektroner og hydrogen akkumuleres som et biprodukt.

Når en wire er festet, den elektronene flyter fra den negative terminalen av batteriet til den positive siden . Elektronene blir brukt til å gjøre opp for lite elektroner som dannes i løpet av en reaksjon mellom bly dioksyd og svovelsyre ved den positive klemmen. (2 Ref, 3)

flyten av elektroner gjennom en ledning på denne måten kalles elektrisitet.

Ekplosjonsfarer

bly-syre batteri lades mens strømmen er matet inn i den ved bilens dynamo, eller en ekstern kilde, for eksempel startkabler. Den kjemiske reaksjonen under lading blir reversert fra at av utslippet syklus. Svovelsyre og bly reagere og slipper bly oksid og hydrogengass.

Hydrogen er svært eksplosiv og bare gnist kan sette den av. Noen bilbatterier inneholder vents å tillate gass å unnslippe, så noen tennkilde eller til og med en sigarett i nærheten av batteriet kan føre til en eksplosjon eller brann. Et batteri detonasjon vil trolig kaste etsende syre inn i en persons øyne eller på huden deres.

Nyere eller dyrere batterier har kalsium lagt til blyplatene, og dette absorberer mye av hydrogen som kan bli utgitt i en konvensjonell batteri. Så noen nyere batterier ikke krever vents og eksplosjonsfare er sterkt redusert.

Å tillate en kortsluttet, for eksempel ved et metall verktøyet, kan føre til at batteriet til å sprekke og spy ut giftige syre, eller kanskje til og med eksplodere også. (Ref 1,2,3)

.
Jump-Start Safety

Bruk vernebriller og hansker når jump-start et batteri. Koble den positive kabelen fra lading bilen til en med flatt batteri. Wiggle kabelen rundt terminalen for å sikre en god forbindelse. Fest den negative kabelen til lading bilens negative terminal.

Finn en metall jordingspunkt på "død" bil som ikke vil legge kabelen inn i banen for å flytte motordeler. Det bør være så langt unna batteriet som mulig innenfor motorrommet. Klemme den andre enden av den negative kabelen her.

En liten gnist blir vanligvis observeres hvis du har en god forbindelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131686.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil