Hvordan en Turbo Bypass Valve Works

En turbo , eller turbolader, refererer til en gass kompressor enhet konstruert for å øke lufttrykket som kommer inn en forbrenningsmotor , og dermed øke motoreffekten . Turbo bypass ventiler bidra til å kontrollere den ekstra lufttrykk nødvendig å operere turboladeren. Turbo Boost

Under turbo boost , som sender luft inn i motoren , åpner throttle plate , slik at drivstoff og press for å flyte gjennom ventiler . Når motoren bremser , slår strupeplaten . Luftstrømmen treffer platen kan danne en sjokkbølge i stand til å dala gjennom induksjon tubing og sende et trykk pigg gjennom turboladeren turbin , drøye propellen og iført ut turbo lagrene . Bypassventilen forhindrer at dette skjer .
Design

turbo bypass ventil består av en membran som er laget av plast med et sett med porter knyttet til inntak spyling av turboladeren og inntak tube for strupeplaten . En vakuumledning festes til omløpsventilen linje som, når vakuum flyter gjennom den , fører til at membranen for å åpne et hull mellom portene . Denne passasjen gjør at luftstrømmen fra strupeplaten tilbake til turboladeren impeller , hindrer dannelsen av en sjokkbølge .

Fun Fact

Turbo bypass ventiler er ofte referert til som " hooter " ventiler på grunn av hooting støy vanligvis høres når luft passerer gjennom membranen .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130303.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil