Typer av ventiltetninger

A ventiltetningen er en nødvendig del av de fleste motorer og mekanisk utstyr. I enkle programmer, for eksempel feste en slange til en gasstank, gir en ventil tetning et vakuum press for å forsegle i hullene så presset, og gass, ikke flykte. Ventil tetninger er også nødvendige komponenter i bilmotorer, der de tette mellomrommet mellom deler for å holde trykket stramt, og holde gass og olje fra å rømme. Mens alle ventiltetninger operere på et lignende prinsipp, kan mange typer av ventil tetninger brukes i en rekke mekaniske anvendelser. O-ring Valve Seal

O-ring ventil tetning er også noen ganger kalt en "paraply" ventil tetning. Disse er de mest typisk brukt av alle typer ventil tetninger. Mens det er mye variasjon i form, størrelse og materiale som disse tetningene kan bli gjort, har de den samme grunnleggende struktur. De er laget for å sitte mellom to eller flere deler i et spor, som skaper en tetning ved grensesnittet. O-ringer er formet som en torus, skjære en sirkel med den midterste ut. Deres popularitet er på grunn av allsidigheten av design, sine enkle montering krav og det faktum at de kan tåle tusenvis av pounds per kvadrattomme press. O-ringer er vanligvis fremstilt av enten en syntetisk gummi eller en form for termoplast, slik som polyuretan-polyeter. Foruten den klassiske O-ring sirkulær form, kan O-ringen ventiler være laget i et X-formet eller kvadratisk profil. Tilpassede formet O-ringene kan bli produsert for å passe nesten alle deler i behov av en sel.
Air Seals

Air lukking eller ringformede tetninger som de også kalles , passer over et rør og inn i hylsen gjennom hvilken den passerer. Utsiden av tetningen er laget av et materiale, såsom lett aluminium og den oppblåsbare ventil ut av et materiale slik som syntetisk gummi eller termoplastisk, avhengig av forholdene ventilen må tåle. Når luftlåsen er på plass, er gummilisten oppblåst. Forseglingen kan enkelt tømmes og brukes på nytt i andre programmer. Air selene er vurdert for 200 psi og kommer i en rekke størrelser for en rekke programmer i rørledninger bransjer.

Kuleventil Seals

Ball ventil tetninger brukes vanligvis i bransjer der strømmen av væske må være stengt av med jevne mellomrom. De er laget for å tåle et høyt trykk på opptil 700 bar og temperaturer på opptil 200 grader Celsius. Ballen ventil tetning har to steder for rørene å skru i, og i midten sitter en tettsittende ball, som vanligvis er laget av plast, belagt med krom og inneholder et hull i midten. En utvendig ventil flytter ballen inn i to posisjoner. Når ventilen er "åpne", ballen er i en posisjon slik at væske kan gå gjennom hullet i midten. Når ventilen er «stengt», ballen er flyttet slik at hullet ikke blir stilt opp og væske ikke kan passere. Ballen ventil tetning kan være laget av metall eller plast.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/127067.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil