Hvordan løser jeg en vannpumpe på en 1992 BMW 325i?

The 1992 BMW 325i er en del av E36 generasjon av den sterke solgte 3-serie. Den E36 325i tilbyr sterke resultater, og en spennende kjøreopplevelse som de fleste BMWs levere. Ett svakt punkt på mange E36s (og mange BMWs, for den saks skyld) er kjølesystemet. Radiatorer, vannpumper og termostater har alle blitt kjent for å mislykkes. Skifte vannpumpe på en E36 er ganske enkelt med de riktige verktøyene. Du trenger
Floor jack
Jack står
Socket sett og skralle
Allen fastnøkkel
Kjølevæske
Vannpumpe
Vis flere instruksjoner

1

Sørg for at motoren er kald. Løft fronten av bilen med et gulv jack og senk den ned et par bukker. Slå varmeren kontrolleren (eller trykker på knappene om elektronisk styrte) til varmt og vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon.
2

Plasser en beholder under passasjersiden av motoren under manifolden . Løsne og fjern kjølevæske bunnpluggen, som ligger i blokken rett under fordeleren. Tapp av kjølemiddelet fra motoren. Monter og stram til bunnpluggen med en ny tetningsring til 18 fot-pounds.
3

Flytt kjølevæske beholder under radiatoren. Løsne og fjerne plast tappepluggen i bunnen av radiatoren og tømme kjølevann. Sett på plass tappepluggen og skru den til 2,2 fot-pounds. Ikke stram den.
4

Lirk lokket ut av beltestrammeren. Løsne beltet strammer for poly-ribbed belter med en stikkontakt eller riktig størrelse umbraconøkkel. Dette kan bevege seg i begge retninger, avhengig av typen av strammeren, så løsne den i begge retninger for å se hvordan den løsner. Skyv belter rundt viften, nærliggende komponenter og ut av motoren.
5

Fjern de små plast nagler som holder viften ramme til radiatoren ved å lirke dem opp og ut veldig forsiktig med en skrutrekker. Koble kjølevæske reservoaret slangen der den går til motoren i nærheten av vannpumpen. Koble kjølevæske overflow slangen. Fjern fan, fan ramme og kjølevæske reservoaret samtidig.
6

Fjern de fire små mutterne som holder viften trinse på vannpumpen med en stuss og skralle. Løsne og fjern de fire skruene som holder vannpumpe til motoren. Fjern vannpumpe fra motorrommet. Trykk lett på den med en hammer hvis nødvendig.
7

Rengjør hullet i motoren der vannpumpen installerer så det er ingen rusk. Rengjør den med en stålbørste også. Installere den nye vannpumpen med en ny O-ring. Plasser et lag med hvit lithium fett på O-ringen for å sikre en god forsegling. Installer vannpumpe og stram boltene til 8 fot-pounds. Bolt viften trinse på den nye vannpumpen.
8

Monter viften, vifte ramme og kjølevæske reservoaret. Installere plast nagler som holder viften ramme til radiatoren. Installere belter. Stram beltestrammeren.
9

Fjern de små plast blø skrue som sitter til høyre for radiator cap. Plasser en trakt i ekspansjonstanken og fylle kjølesystemet svært sakte med ny kjølevæske. Bruk 10 liter for 325. Fortsett å fylle inntil kjølevæske kommer ut av lufteskruen. Fyll på til det ikke er noen luftbobler kommer ut med kjølevæske. Tørk opp sølt kjølevæske. Trekk til lufteskruen til 71 fot-pounds. Kjør motoren og fylle opp kjølevæske om nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126950.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil