Hvordan endre Fuel Filter i en 1989 Corolla

The drivstoffilter renser gassen for smuss og rust partikler før det går inn i motoren. Dette reduserer skader på drivstoffsystemet. Drivstoffilter inspeksjon og (om nødvendig) utskifting bør utføres ca hvert år eller 30.000 miles for drivstoff injiseres systemer og hver 15.000 miles for motorer med forgassere. Siden 1989 Corolla er tilgjengelig med enten en innsprøytning eller en forgasser motor, det er to forskjellige tilnærminger til å endre filteret, basert på motortype. Du trenger
Tenger
drivstoffilter
skrutrekker
Wrench
Fuel linjen plug
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
forgasser motor

en

Utfør denne prosedyren når motoren er kald - aldri når motoren er varm. Finn drivstoff filter i motorrommet nær kull beholderen. Det er en sylindrisk plast objekt med to linjer knyttet til den.
2

Løsne slangeklemmer på drivstoff linjer fører til filteret en om gangen med en tang eller skrutrekker (avhengig av klemme type). Når løs, skyv klemmen ned tilførselsledningen. Trekk hver slange ut av filterhuset ved å vri forsiktig nær enden av slangen for å løsne. Når slangene er fjernet, trekk filteret ut av klippet forsamlingen mens du holder den oppreist slik at du ikke søler gjenværende drivstoff, og kast filteret.
3

Sett det nye filteret inn klippet forsamlingen. Orienter filter slik at pilen peker mot slangen som går til forgasseren.
4

Skyv slanger tilbake på brystvortene av dieselfilter, skyv klemmene tilbake på plass og stram dem. Start motoren for å verifisere det ikke er noen lekkasjer i systemet og at filteret fungerer som den skal.
Fuel Injection
5

Utfør denne prosedyren når motoren er kald- -aldri når motoren er varm. Finn drivstoff filter i motorrommet, det er nær injeksjonsstedet manifold. Det er en rund metall-sylinder. Fjern den beskyttende skjold fra filteret ved unbolting festeskruene.
6

Plasser en beholder under drivstoff levering linje for å fange gjenværende gassen. Sakte løsne union bolt med en skiftenøkkel for å slippe trykket i systemet. Når utgitt, fjerne union bolt og la eventuelle gjenværende drivstoff til avløp.
7

Koble brennstoffinnløp linjen og legg en plugg på slutten for å hindre ekstra drivstoff tap. Fjern drivstoffilteret ved å løsne boltene på holdeklipsen og skyve den ut.
8

Skyv den nye drivstoffilteret på plass og litt stramme bolt på å beholde klipp for å holde filteret på plass. Koble drivstoffilter innløpet linje og hånd stramme bolten. Koble til utløpsrøret, og hånd stramme union bolt.
9

Trekk til bolten på innløpet linje og levering bolt til 22 ft lbs. ved hjelp av en momentnøkkel. Slå på motoren og se etter eventuelle lekkasjer. Hvis ingen lekkasjer blir oppdaget, installerer den beskyttende skjold.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126164.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil