Torque Converter Informasjon

En momentomformer i en automatisk girkasse har samme funksjon som clutch i en manuell girkasse. Det hjelper å koble til og overføre roterende kraften fra motoren til overføring og hjul. Imidlertid oppnår en momentomformer dette med bruk av væske som medium i stedet for friksjon. Takket være toque omformer, hvis bilen har automatgir, trenger du ikke å bruke en girspaken eller trykke en clutch pedal. Fakta

The momentomformer er en væske coupling som kopler motoren og girkasse. Sitteplasser inne omformer boliger mellom motor og automatgir, den har form av en stor smultring, omtrent en fot og en halv i diameter og seks inches bred. Tenk deg to vifter mot hverandre inne i denne smultring: en impeller og en turbin. Som motoren roterer impelleren på store hastigheter, fører det til at oljen inne til å snurre i høy hastighet, spinning turbinen foran i stor fart også. En stator, en mindre vifte roterer sammen med impeller, bidrar til å forbedre olje sirkulasjon. Og når overføringen kobles til turbinen gjennom en tilkobling aksel, kraften fra motoren overføres til overføringen.
Identifikasjon

En typisk momentomformer er laget av fire deler: en impeller, en turbin, en stator (en mindre vifte) og bolig. Alle tre komponenter-impeller, turbin og stator-ha buede viftebladene. Boligene, vanligvis laget av to stykker av stål sveiset sammen, fungerer ikke bare som et beskyttende deksel for fansen, men også som et segl beholder for girolje.
Funksjon

momentomformer har samme funksjon som clutch i en manuell girkasse, men bruker væske til å overføre kraft i stedet for friksjon. Når du starter motoren og har overføring i "Park" eller "nøytral", turbinen inne i converter forblir frikoblet til sendingen, men impelleren inne roterer sakte. Når du flytter overføring til «Drive", "Reverse", "First" eller "Andre" gear, torque converter par til motoren gjennom overføring drivakselen. Og som motoren akselererer, veivakselen i motoren, omformer, løpehjul og olje begynner å spinne mye raskere. Nå oljen har kraft til å rotere turbinen, overfører denne kraften til overføring interne stasjonene medlemmer og gear sett.
Egenskaper

Fylt med automatgir olje, en momentomformer blir veldig tung. Denne vekten gjør at den kan fungere som et svinghjul i en manuell girkasse. Som et svinghjul, glatter momentomformer ut motoren pulser som den roterer i høy hastighet. Tregheten skyldes momentomformer overvinner mye av vibrasjonen som ellers kan bli overført til overføring og drive-linjen koblet til hjulenhetene av kjøretøyet.
Typer

Imidlertid er en momentomformer ikke perfekt. Det er derfor noen omformere er utstyrt med en trykkplate montering, vanligvis kalt lockup momentomformer. Trykkplaten kan impelleren for å låse seg inn på turbinen under høyhastighets-akselerasjon. Denne mekanismen eliminerer et beløp av glidning mellom impelleren og turbin finnes i konvensjonelle omformere når giret står i høygir. Resultatet er en økning i drivstofføkonomi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124744.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil