Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Car Cleaning >> Content

Hvilke materialer er bil luftfriskere laget av?

Luftfriskere hjelpe lukkede områder som biler å lukte bedre på innsiden. De kan være en hvilken som helst form, men papp utskjæringer er populære. Opprinnelig formet som furutrær, luftfriskere nå kommer i nesten hvilken som helst form, størrelse og farge, basert på personlige preferanser. Den første "Little Tree" luftrenser ble oppfunnet i 1952 av kjemikeren Julius Samann. Nike Air fresheners bringe utsiden i.
Historie

På slutten av 1940-tallet de første luftfriskere ble introdusert av det militære som en trykksatt spray. Disse tidlige produkter maskert dårlig lukt. Senere, i 1950, begynte bedrifter som produserer kjemikalier som nøytralisert lukt. Luftfriskere ble populært for biler. Selskaper gjort dem ute av komprimert papir og oljer. Julius Samann, oppfinneren av "Lille Trees" luftrensere, tilbrakte år i Canada prøver å gjenskape furu lukt. Han utviklet en olje som mettet papiret trær og brukt den.
Papp luftrensere

luftfriskere som henger fra bakspeilet på en bil er populært. Den komprimerte papir blir behandlet med en olje som frigjør kjemikalier i luften. De kjemikalier maske lukt, som sigarettrøyk, mat, skitt og andre elementer som kan gjøre det trangt interiøret i en bil lukter dårlig.
Warning

kjemikalier som brukes å behandle disse luftrensere kan føre til helseproblemer når de brukes av en røyker å skjule lukten inne i en bil. Kjemikaliene slippes ut fra papp versjonen kan klamre seg til støvpartikler som svever i lufta. Disse støvpartikler deretter bånd med de kjemikaliene som finnes i sigarettrøyk. Ved innånding i lukket innesperring, kan disse limte kjemikalier kan forårsake irritasjon i munn, spiserør og lunger.

I de senere årene har disse kjemikaliene blitt analysert som potensielt farlig for mennesker. Den vanligste kjemiske, ftalater, har vært kjent for å forårsake reproduktive problemer, hormonelle abnormalities og fødselsskader. Andre kjente ingredienser som forårsaker alvorlige helsemessige problemer er formaldehyd, aceton og terpener. Disse kjemikaliene inneholder stoffer som, når de blandes med ozon, sigarettrøyk eller støv kan forårsake puste komplikasjoner, hodepine og skader det sentrale nervesystemet.
Hvordan unngå fare

Når du bruker en av disse luftrensere, bør du lufte ut bilen din ofte. Hvis du røyker, dette er spesielt sant. Rull vinduene nede for luftsirkulasjon når du kjører. Holde vinduene nede når bilen er parkert, selv i garasjen, kan hjelpe.

Frisk luft er den beste luftrenser. Åpning bilvinduene kan gå en lang vei å rense luften i bilen.
Lag din egen

Du kan lage din egen luftrenser. Ved hjelp av et stykke filt fra en hobby butikk og ren, duftende olje, kontrollerer du hva luftrenser er laget av og unngå eventuelle andre kjemikalier som brukes i fabrikken produksjonen. Disse fresheners kan gjøres billig og etter dine spesifikasjoner på størrelse, form og duft.

Lag en pose av knust og tørket lavendel blomster. Bruk alle naturlige potpourri. Baking soda er en utmerket luftrenser. Hell litt inn i en gammel sokk og plassere den under bilsetet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/car-cleaning/122393.html

Previous:
Next:

Car Cleaning