Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Berømte Bil Designere

Kunsten å designe en bil krever hensynet til en bil er fungerende evner og estetiske kvaliteter. Noen av de mest kjente bil designere har mestret at tight-tau gange, churning ut biler som forblir revolusjonerende i sine funksjoner samt oppsiktsvekkende i sin stil. Harley Earl

Ansett som den mest innflytelsesrike amerikanske bil designer, forstått Harley Earl viktigheten av grunnleggende funksjon og visuell appell når du utvikler en bil. Kjent for sitt arbeid i løpet av sin tid med GM, utviklet Earl den lille bilen trend som han kvitt biler av stigtrinn og integrerte elementer som frontlykter, fendere og rister. Earl også utformet slike revolusjonerende funksjoner som tonet glass, elektriske vinduer, oppvarmede seter og blinklys. Earl største krav til berømmelse, men er fortsatt hans rolle i utformingen av Corvette, et av verdens mest berømte sports biler.
Sixten Sason

Kjent bil designer Sixten Sason begynte sin karriere lage slike husholdningsartikler som kjøleskap, kameraer og vaffeljern. Han har også hjulpet design fly under andre verdenskrig for SAAB. Når krigen tok slutt, ble imidlertid selskapet interessert i å utvikle biler. SAAB ba Sason å lede dette prosjektet og som et resultat, i 1947, lanserte han de første skissene for det som skulle bli Saab 92. Denne bilen kan skilte med slike radikale funksjoner som skivebremser, wraparound frontruter og en hatchback bagasjerommet, ville tjene som modell for cutting-edge bilteknikken i årene som kommer. Sason bidratt til å utvikle andre versjoner av Saab til sin død i 1967.
Raymond Loewy

Raymond Loewy fikk sin start som en berømt mote illustratør for "Vogue »og« Harpers Bazaar. " Han fortsatte med å utforme slike varierende elementer som coldspot kjøleskapet, Greyhound buss og den verdensberømte Shell bensin logo. Men fortsatt Loewy best kjent for sitt arbeid som en bil designer, spesielt en ikonisk modell av 1950, Studebaker. Loewy skapte 1953 Studebaker Starliner Coupé og 1963 Avanti, som begge kan skilte med aerodynamiske egenskaper samt rikt moderne og stilrent design. Mange bilentusiaster, inkludert de fra "Automobile Magazine," har henvist til Starliner som en av de mest vakkert designet biler noensinne.
Jack Telnack

Jack Telnack begynte jobber for Ford tilbake i 1958 og har vært ansvarlig for noen av sine mest kjente bilen design. Telnack presset for aerodynamiske design i slike biler som 1983 Thunderbird, 1986 Ford Taurus og 1986 Mercury Sable. Disse stilige og godt designet biler hjulpet gjenopplive Fords floundering salg i 1980 og 1990. En av Telnack mest kjente design er fortsatt de 1979 Mustang, som økte kapasitet og bagasjerommet størrelse for passasjerer og sjåfører.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98898.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller