Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Historien om GM Trucks

Chevrolet sluttet General Motors, Inc. i 1911 og dette samarbeidet satte scenen for produksjon av høy kvalitet, holdbare og robuste mellomstore lastebiler, lastebiler og SUVer i USA-markedet. General Motors (GM) har tjent det amerikanske markedet i over 100 år, og har spilt en sentral rolle i å forsyne det militære med nyttekjøretøyer, last lastebiler og bildeler. GM lastebiler har vært tilgjengelig for både kommersiell og privat bruk, og GM fortsetter å være en av de mest anerkjente bilmerker i den vestlige verden. Historie

General Motors ble grunnlagt av William C. Durant i 1908, og dukket opp som kjøper av Rapid Motor Vehicle Selskapet eies av Max Grabowsky. GM vokste raskt etter Rapid Motor Vehicle selskapet oppkjøpet, og General Motors Truck Company (GMC) introduserte en linje av lastebiler i 1912. I 1916 ble den første GMC lastebil drevet fra Seattle, Washington til New York og tilbake, og tok totalt 21 uker. Bare fem år senere, hadde GMC blitt markedsleder i full størrelse henting lastebiler som var i stand til å reise den samme ruten på bare seks dager.
Typer

GM har produsert flere forskjellige typer og stiler av lastebiler i hele sin produksjon historie. Disse inkluderer: AA lastebiler, lyskaster lastebiler, last lastebiler, tropp bærere for militær bruk, nedkjølt lastebiler, trailere, halv-tonns lastebiler, seks-wheel-drive militære lastebiler, dumpere, sport nyttekjøretøyer og forbruker lastebiler
Truck Produksjon Timeline

GMC var ansvarlig for å levere den amerikanske hæren standard AA lastebiler i 1917, og Model 16 ble produsert spesielt for militært bruk. Denne lastebilen ble primært brukt som en ambulanse på slagmarken, og GMC fortsatte å produsere spesialitet lastebiler for Forsvaret, inkludert tropp bærere, lyskaster lastebiler og last lastebiler.

GMC produserte sin første nedkjølt lastebil og tilhenger i 1931, som tillater bedrifter å bære last og bedervelige varer over hele landet. På slutten av 1930-tallet, ble GMC produsere en halv-tonns lastebiler, ti-tonns lastebiler for kommersiell bruk og trailer chassis for planter og fabrikker.

Av andre verdenskrig, hadde GMC tatt på lastebil produksjon prosjekter for å skape seks -wheel-drive militære lastebiler, dumpere, tankskip, bombe transportører og brannbiler. Det var ikke før i etterkrigstiden at selskapet fokusert mesteparten av sin innsats på forbrukermarkedet.

Etterkrigstidens lastebiler inkludert sport nyttekjøretøyer, Suburban pickup, bobiler og off-road modeller. Selskapet fortsatte å produsere flere serier og stiler av lastebiler for forbrukerne, bedre hestekrefter og drivstofføkonomi, og effektivisere design med hver produksjon kjøre.
Modeller

Eksempler av de mest anerkjente GMC lastebiler, varebiler, SUVer, og heavy-duty lastebiler inkluderer Caballero, C og K-serien, Sierra, Sonoma, Sprint, Syclone, Handi-Van, Handi-Bus, Vandura, Savana, Envoy, Acadia , Suburban, Yukon XL, 95 Astro, General, brigader, Topkick og S-serien (skolebusser laget med GMC lastebil motorer og deler).
Misforståelser

rykter om at GMC linjen ville være axed nådde sitt høydepunkt i april 2009. Men, kunngjorde General Motors at det ville være å bevare sin GMC lastebil linje, sammen med Chevrolet, Cadillac og Buick merkevarer som det omstrukturert. Selskapet planla å slippe bare Pontiac merkevare innen juni 2009 dersom visse finansielle mål ikke ble oppfylt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98783.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller