Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

History of Dodge Kjøretøy

Dodge eies og markedsføres av Chrysler LLC, og er best kjent i dag for sin holdbare linje av lys-duty lastebiler og høy ytelse Dodge Viper. På 1960-tallet var Dodge en leder i muskel bil kriger med sin Dodge Ladere og Challengers, og fortsetter begge merker med en ny generasjon serien. Den produserer også en linje av sport nyttekjøretøyer og minivans. Historie

Brothers John og Horace Dodge, motor leverandører for Ford Motor Company, grunnla Dodge Company i 1914 i Hamtramck, Michigan. Deres første bil var det fire-sylindret modell 30 på en 110-tommers akselavstand og selge for den lave prisen på $ 785. Selskapet ble solgt til Chrysler Corporation i 1928, hvor det ble med Plymouth og DeSoto som mid-level og entry-level tilbud.
Betydning

Dodge pickup lastebil er det bilmerket mest populært tilbud til dagens kjøperen, og er en av de første lastebilprodusenter å understreke trøst i sine drosjer, med større dimensjoner og spesielle alternativer som plysj møbeltrekk.
Funksjon
med

Dodge biler fungert som Chrysler mid-range kjøretøy, posisjonerer seg mellom det eksklusive Chrysler og lavere priset Plymouth, men konkurrerer mot sin søster divisjon, DeSoto.
Typer

Dodge tilbyr høy ytelse Charger og Challenger, den luksus racing-style Viper, mid-level Coronet og Demon, SUV Durango, lavt priset Dart og Neon, og Ram og Dakota lastebiler.
Egenskaper

Blant funksjonene utviklet av Dodge er 4-hjuls blokkeringsfrie bremser tidlig på 1970-tallet, den moderne koppholder i 1983 og integrert barn sikkerhet seter i 1990.
Effects

Dodge igangsatt begrepet maskuline alternativer med off-road temaer og "voksen leketøy" alternativer, utnytte 4x4 all-terrain utstyr som bedt eierne å tilpasse biler med veltebøyle, tak-top tåkelys og traktor-trailer rigg tilbehør.
Fun Fact

med høy ytelse V-10 roadster Dodge Viper , som ble introdusert i 1989, fortjente sin egen kino utgitt 2004-filmen, "Dodge Viper."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98728.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller