Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Hva er All- Wheel Drive?

All- wheel drive (AWD ) er en hot- billett element i dagens bilmarked , og tilbys som et alternativ på mange biler . Systemet kommanderer også en sunn premie over andre stasjoner , og med god grunn . Historie

første produksjons- bil AWD systemer ble tilbudt av den tyske bilprodusenten Jensen i 1966 , etterfulgt av Subaru , American Motors og Jeep i 1973 .
Formål

AWD systemer er ment å gi en bil til all -terrain fleksibilitet av firehjulstrekk (4WD ) , retningsstabiliteten av forhjulsdrift ( FWD ) , og nøyaktig kontroll av bakhjulsdrift ( RWD ) .
Funksjon

en AWD-systemet kan starte opp som enten FWD eller RWD , men i begge tilfeller bruker et senter differensial lik dem som finnes i akslene til tillate foran og bak hjulene til å rulle på ulike hastigheter .
Safety

Mens FWD biler har en tendens til å pløye på i hvilken retning de allerede går ( understyring ) , og RWD biler har en tendens til å spinne når slått hardt ( overstyring) , vil en riktig utformet AWD -systemet alltid sende bilen i hvilken retning rattet peker .
Strøm Split
< p> Noen ytelse AWD biler som Subaru WRX er laget for å fungere som RWD bilen før bakhjulene begynner å slure , men de fleste standard til en FWD -modus.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78561.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende