Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en termostat på en GM 4.0L SFI DOHC Engine

Dual overhead cam-drevne motorer har økt hestekrefter. Denne økte hestekrefter forårsaker mer slitasje på motoren. Når motoren blir eldre, stopper det kjøle seg skikkelig. Når dette skjer, på grunn av den økte hestekrefter risikerer motorsvikt på grunn av overoppheting. Hvis bilen er utstyrt med en GM 4.0L SFI DOHC-motor, og du merker det ikke er kjøling av riktig, endre termostat for å hindre skade på motoren. Du trenger
Jack står (eller ramper)
dreneringspannen
Tenger
Ratchet og socket sett
trakt
Vis flere instruksjoner
1

Plasser fronten av bilen på ramper eller bukker. Sikre kjøretøyet med nødbremsen.
2

tømme radiator væske inn i en stor renne pannen med petcock. Ikke dra i nedre radiatorslange av for å tømme den. Petcock sikrer en jevn flyt for å sikre all væsken gjør det i pannen. Med væsken drenert, lukke petcock. Hvis du ikke kan slå den petcock med fingrene, åpne den med en tang.
3

Følg nedre radiatorslange til den døde ender på motorblokken. Slangen kobles til dekselet til termostaten. Fjern klemmen som fester slangen til metalldekselet og trekk slangen av dekselet. Klemmen er en komprimering klemme med to tappene på hver side. Bruk en tang til å presse tappene sammen. Dette løsner trykket klemmen har på slangen.
4

Fjern de to boltene som fester dekselet til motorblokk med en skralle og socket. Trekk dekselet av motoren. O-ring, pakning og termostat falle ut når du fjerner dekselet, så vær forsiktig når du fjerner den.
5

Kast den gamle termostaten, termostaten pakning og O-ring. O-ringen er inne i en groove i bunnen av dekselet til termostaten.
6

Plasser en ny O-ringen i sporet på undersiden av dekselet. Plasser en ny termostat innsiden av dekselet til termostaten. Slutten med pinnen går på innsiden av dekselet. Sett en ny termostat pakning på undersiden av dekselet.
7

Place termostathuset, lastet med termostat, foret pakning og O-ringen mot motorblokken med skruehullene opp. Fest dekselet til blokken med de originale boltene med skralle og socket.
8

Plasser slangen tilbake på metalldekselet. Klem tappene på radiator slangeklemme med tang og skyv klemmen tilbake på plass. Gi slipp på kategoriene for å legge press på slangen.
9

tømme radiator væske tilbake i radiatoren ved hjelp av en trakt. Hvis du bruker nye væsken, bruk en 50/50 blanding av radiator væske og destillert vann.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69660.html

Previous:
Next:

kjølesystemer