Feilsøking motorproblemer på en Chevy Monte Carlo

Din Chevrolet Monte Carlo kan ha oppstått problemer med motoren, som steiling, feiltenning, banket eller dårlig akselerasjon. Feilsøking av Monte Carlo motor kan bety søke under panseret, men for hver symptom, kan det være et par årsaker, og noen deler av motoren kan være vanskelig å få tilgang. Monte Carlo har en On-Board Diagnostic system. Ved hjelp av det kan betydelig kutte ned på tiden som brukes feilsøke problemet. Men hvordan du bruker OBD systemet er avhengig av når Monte Carlo ble produsert. Du trenger
OBD-II scanner
Paperclip
Vis flere instruksjoner
1996 og etter
en

Åpne førersiden dør og finn Monte Carlo Data Link Connection. DLC er inngangsporten til alle Monte Carlo 's diagnosesystem. Det vil enten være svart eller grå i fargen og har 16 som får plasser. Det vil være i den generelle nærheten av venstre spark panelet under dashbordet.
2

Hook en OBD-II scanner inn i DLC. Slå på skanneren hvis den modellen du har ikke kommer på automatisk.
3

Insert-tasten din i Monte Carlo tenningen og vri den til "Tilbehør"-posisjon. Noen skannere kan kreve at motoren er skrudd. Hvis du eier en av disse skannerne, dra motoren rundt.
4

Trykk på den aktuelle knappen for å hente OBD-II koder. Du blir nødt til å gjøre dette hvis merket av skanneren ikke skanne automatisk system ved sensing en forbindelse med Monte Carlo datamaskin.
5

Consult skanneren manual for OBD-II koding og koden definisjoner. Det vil trolig inneholde generisk OBD-II koder universelle for alle post-1996 biler. General Motors har supplerende koder, som du må se opp på nettet. Din Monte Carlo i håndboken vil ikke ha disse kodene.
6

Lag en liste over kodene og prioritere dem. Alle feilkoder bør undersøkes først. Disse har skjedd oftere, slik at "Check Engine" light på Monte Carlo dash å belyse. Deretter skrive ned alle de ventende koder. Dette er problemer som har oppstått, men ikke med hyppigheten av feilkoder. Disse kodene kan bli trending mot trøbbel status.
7

Slå av Monte Carlo og fjern nøkkelen fra tenningen. Koble skanneren fra DLC uttaket. Åpne motorrommet, og bruke listen over koder og definisjoner for videre feilsøking.
1984 Gjennom 1995
8

Finn samlebåndet Diagnostic Link. Den ALDL er en 12-slot stikkontakt plassert under rattstammen.
9

Bøy en binders inn i en "U." Finn to spor på slutten av ALDL øverste raden av spilleautomater. Dette er ved siden av hverandre helt til høyre. Sett endene av "U" inn i de to sporene.
10

Sett nøkkelen inn i Monte Carlo tenningen og slå den på, men ikke dra motoren rundt.
11 < p> Tell hvor mange ganger "check engine" lyset blinker. General Motors 'flash koder er tosifrede tall. Det første nummeret vil være en lang flash, og den andre vil være en kort blink. Det vil være en pause mellom enden av en kode, og begynnelsen av en annen. Kode 12 vises i begynnelsen av den blinkende sekvens. Ignorere dette, da dette er vanlig og ikke samsvarer med en motor problem.
12

Skriv koden tallene ned. Rådfør deg med en online liste over GM flash koder for definisjoner. Snu Monte Carlo av. Åpne motorrommet og bruke listen til å fokusere etterforskningen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66390.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer