Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hvordan endre bremsene foran på en 2003 S10 2WD

The 2003 modell år var den nest siste modell år i vellykket produksjon livet av Chevrolet S-10, som begynte i 1982. 2003 S-10 kom i enten to-eller firehjulstrekk og hadde en standard 2,2-liters motor til å gå sammen med en valgfri 4,3-liters V-6. Bytte bremser på to-wheel-drive 2003 S-10 er en ganske komplisert oppgave, som det innebærer å fjerne og reinstallere hjullagrene. Mens du har peiling outs, er det best å undersøke dem for å hindre fremtidige feil. Du trenger
Ratchet
Socket satt
Floor jack
Jack står
8-tommers C-klemmen
Drensvannsoppsamler
Kombinasjonsnøkkel satt
strikken
flat skrutrekker
Needle-nese tang
Nye rotorer (valgfritt)
Deler renere
Clean, lofri klut
Wheel lagrene
Multipurpose fett
Bearing pakking verktøyet
Momentnøkkel
New splinten
Gummiklubbe
DOT 3 bremsevæske
Vis flere instruksjoner
en

Løsne mutrene på forsiden hjulene, ved hjelp av en skralle og socket. Løft fronten av lastebilen med et gulv jack og skyv bukker under lastebilens ramme skinner. Senke bilen på jack stands. Fjern lug nuts og trekk på forhjulene utenfor lastebilen.
2

Position en 8-tommers C-klemmen over bøylen, slik at tvingen er skrue siden kontakter bak på ytre bremsekloss og dets faste siden kontakter bak på bøylen. Plasser et avløp fat under bremsekalippernes og åpne Utluftningsskrue på baksiden av bøylen med en kombinasjon skiftenøkkel. Umiddelbart begynne å stramme C-klemmen til klemmen slutter å bevege seg, stram Utluftningsskrue.
3

Fjern de to boltene som fester bøylen til fronten spindel, bruk en skralle og socket. Trekk bøylen og bremseklosser oppover og av rotoren som én samling. Henge bøylen og pads med en strikk ledningen fra coil spring.
4

Trekk den indre bremsekloss utover for å frigjøre sin holdeklipsen fra hulrommet i bøylen stempelet og fjern bremsekloss. Skyv den ytre bremsekloss mot bøylen stempelet til å veilede sine beholde faner fra sporene i bøylen kropp.
5

Rett inn tappene på baksiden av den nye ytre bremsekloss med sporene i caliper og skyv den nye ytre bremsekloss på plass på målepunktet. Juster holdeklipsen på baksiden av den nye indre bremsekloss med hulrommet i bøylen stempelet. Trykk bremsekloss mot bøylen stempelet til klippet er satt helt inn i hulrommet.
6

Lirk fett hetten sentrum av skiven med en flat skrutrekker. Trekk splinten fra spindelakselen, ved hjelp av nål-nese tang og fjern castellated spindelakselen mutteren med en skralle og socket. Trekker den ut rotoren til å løsne ytre hjullager og vaskemaskin, og trekk lageret og skiven fra spindelakselen.
7

Tre castellated spindel mutteren på spindelakselen om tre omdreininger. Trekk rotoren utover til du føler den indre hjullager kontakte spindel mutteren. Trekker den ut rotoren kraftig for å løsne den indre hjullager og fett segl fra rotoren. Fjern rotoren, spindel mutteren, indre lager og fett segl fra spindelakselen.
8

Inspiser rotoren for eventuelle feil, inkludert dype spor, bevis for sliping, hot spots, sprekker eller et speil- liker glans. Hvis noen defekter finnes, erstatte rotoren.
9

Rengjør hjullagrene grundig med deler og en ren, lofri klut. Kontroller hjullager for enhver løshet ved wiggling dem frem og tilbake, og undersøke dem for noen motstand mens spinne dem. Hvis de er løse eller har motstand, bytte begge lagrene.
10

Fyll en peiling pakking verktøyets reservoar med nye multipurpose fett og angi én peiling i reservoaret. Skyv lageret pakking verktøyets stempelet inn i reservoaret, og med en jevn slag trykke stempelet nedover så langt det går å pakke lageret med nytt fett. Fjern lageret og gjenta dette trinnet på den andre lageret.
11

Rengjør hullet i midten av skiven med deler og en ren, lofri klut. Påfør et tynt lag av lagerfett til de indre og ytre bærende løp - den nye rotoren kommer med nye raser forhåndsinstallert
12

Sett den indre lageret i den bakre delen av hullet i midten av. rotoren. Still et nytt fett segl over peiling og kjøre den inn med en hammer og fett pakningsdriver. Veilede rotoren på spindelen akselen.
13

Skyv den ytre peiling opp spindelakselen og inn til sentrum av rotoren. Veilede skiven på spindelakselen og hånd-træ castellated spindel mutteren på spindelen akselen. Spinn rotoren fremover som du trekk til spindel mutteren til 12 fot-pounds med en momentnøkkel og socket. Løsne spindelmutter omtrent en halv omdreining, deretter hånden stram spindelen mutteren.
14

Løsne spindelen mutteren til en dal på castellated spindelmutter linje med hullet gjennom spindelakselen, om nødvendig . Lede en ny splint gjennom hullet i spindelakselen og bøy bena i hver sin retning for å låse den på plass. Sett fett hetten på plass på midten av rotoren og sete det ved å slå lett på den med en gummihammer.
15

Fjern bøylen og bremseklosser fra strikk ledningen og installere dem på forsiden spindel. Stram de caliper-to-spindel bolter, så trekk dem til 38 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.
16

Gjenta trinn 2 til 15 for å endre bremsene på den andre siden av lastebilen.
17

Sett forhjulene på de fremre huber og hånd-trekke til mutrene. Hev S-10 utenfor bukker med et gulv jack og fjern de bukker. Senk bilen til bakken. Trekk til hjulmutrene i en krysser mønster til 100 fot-pounds.
18

Trykk bremsepedalen omtrent to tredjedeler av sin totale reise og slipp den. Vent i omtrent 15 sekunder, og deretter trykke på og slippe bremsepedalen igjen inntil den føles hard. Sjekk væskenivået i brake master sylinder og fylle den til "Max" nivå med frisk DOT 3 bremsevæske.
19

Drive S-10 til en vei med lite eller ingen trafikk. Når trafikken er klart, akselerere bilen til 30 mph og trykk på bremsepedalen med moderat fasthet før lastebilen kommer til en fullstendig stopp. Vent omtrent 10 sekunder og gjenta dette trinnet ca 20 ganger med en 10-sekunders ventetid mellom hvert stopp.
20

Ta noen gamle bremsevæske til en nærliggende automotive væske gjenbruksstasjon for avhending. Noen auto deler butikker ta gamle væsker uten ekstra kostnader.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/59354.html

Previous:
Next:

auto Bremser