Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Om bremseskiver

Evnen til raskt å ta med bilen til en stopp på en kontrollert måte er en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene på alle kjøretøy. Ved begynnelsen av forrige århundre, brukte de fleste biler et system av spaker å søke friksjon på hjulet for å bremse og stoppe. I dag er de fleste biler produsert i USA er avhengige av platen bremsesystem som er sammensatt av en bremse rotoren, en tykkelse og en bremsekloss. Historie

Platen Bremsesystemet er ikke en ny oppfinnelse. Frederick Lanchester patenterte den første slik enhet kort tid etter begynnelsen av det 20. århundre. Trommelbremser forble state of the art for bilindustrien men for de neste 50 årene. Høy ytelse biler begynte å bruke brems rotor teknologi i 1950, men det var ikke før 1970 at bruk av skivebremser foran ble utbredt på amerikanske biler. I dag de fleste biler leveres med standard skivebremser foran og mange bruker brems rotorer på alle fire hjul.
Betydning

overtak av skivebremser over andre typer bremsesystemer kan tilskrives en enkelt faktor-sikkerhet. Siden mesteparten av bremsekraft i alle kjøretøy er levert av forhjulene, front platen bremser den første brems rotor system som skal vedtas av amerikanske bilprodusenter. Fordi skivebremser bruker en rotor som er utsatt for luften utenfor, har de ikke bygge seg opp varme i samme grad som trommelbremser, noe som reduserer sannsynligheten for bremsene fading eller sviktende grunn av overoppheting.

med funksjoner

Alle bremsesystemer operere ved å bruke friksjon til hjulene forårsaker dem til å avta og til slutt stoppe. Skivebremser bruke et system som tvinger fluid inn i bøylen får den til å ekspandere, noe som i sin tur tvinger bremseklossene på hver side av rotoren å trekke seg sammen mot bremse rotoren skaper friksjon som bremser og stopper kjøretøyet. Mens noen bremseskiver kan være laget av solid støpejern, er de fleste sammensatt av romalderen metallegeringer og ventilert for å tillate hurtig avkjøling.
Fordeler

mest felles skivebremse utforming som brukes på moderne amerikanske biler er den single-stempel flytende caliper. Rotorene på disse bremsesystemer raskt og effektivt fjerne varme som gir en tryggere kjøreopplevelse, spesielt i høyt stress situasjoner, for eksempel lang nedoverbakke karakterer eller nødbremsing arrangementer. I tillegg til å være langt bedre enn trommelbremser i bremsekraft, disse bremsene er også mye enklere og rimeligere service;. Med riktig vedlikehold brake rotors bør aldri bli erstattet
Forebygging /løsning

Disc bremsesystemer stole på bremseklossene å søke friksjon mot bremse rotoren å bremse og til slutt stopper bilen. Dette friksjon skaper brems støv enn det som kan samle seg på rotoren eller i bøylen. Regelmessig sprøyting hjulene når du vasker bilen vil bidra til å fjerne bremsestøv fra rotorer. Rotorer kan også være arrete hvis elektrodene er lov til å bære for langt ned før de blir erstattet. Det kan være mulig for en maskin butikk å gjenoppstår rotorene, men hvis de er dårlig arrete de bør byttes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/57081.html

Previous:
Next:

auto Bremser