Norge bil >> Biler >> driving Safety >> kjøreskole >> Content

Typer trafikk Lanes

vite forskjellen mellom ulike typer kjørefelt mens du kjører er viktig for sikkerheten til deg selv og andre sjåfører, og samtidig sikre at trafikken flyter greit. Det er fire hovedtyper av kjørefelt at sjåførene vil møte på en daglig basis, enten i en by eller på en motorvei. Kollektivfelt

I noen stater, er kollektivfelt kalt diamond baner fordi de vanligvis har hvite diamant figurer malt i sentrum av dem. Disse banene er vanligvis reservert for busser og andre former for offentlig transport og er på riktig side av veien, i nærheten av fortauet for å plukke opp ryttere. På visse tider av døgnet, kan biler lov til å kjøre i busslinjer, men begrensningene varierer fra by til by. I tilfeller hvor bilen kan hindre busstrafikken, de er ikke tillatt. Lignende diamant baner som er mye tynnere kan også bli funnet på høyre side av veien, og disse banene kan ha sykkel figurer i dem til å identifisere dem som sykkelbaner.
Fast Lanes

fast lane er kjørefelt lengst til venstre på en flere kjørefelt veien. Dette kjørefelt er vanligvis forbeholdt sjåfører går raskere enn andre sjåfører, men kan også brukes til å gå ut igjen fra en vei eller passere andre biler. På to-felts veier, er dette kjørefelt kalles bestått kjørefelt.

Kollektivfelter

Kollektivfelter er spesielle baner reservert for sjåfører med mer enn én person i bilen. Enkelte stater kan kreve at bilen har to eller flere passasjerer. Carpooling er oppmuntret av byer fordi den bruker mindre gass og gir færre utslipp av klimagasser, som er bedre for miljøet. Kollektivfelt har som regel færre biler i dem og tillate folk å unngå stor trafikk på vei til jobb.
Linjer mellom Lanes

På vanlige kjørefelt uten annen hensikt , linjene på veien kan gi innsikt i hva kjøreatferd er tillatt i det kjørefelt. For eksempel stiplede hvite linjer mellom to kjørefelt betyr at trafikken i begge kjørefelt er på reise i samme retning, og det er tillatt å krysse baner. Hvis linjen er solid, men hvite, betyr det at i de fleste tilfeller bør du bo i samme kjørefelt. Hvis linjen er knust og gult mellom kjørefelt, betyr det at mens de to baner går i ulike retninger, kan du passere om det er trygt. Hvis linjen er gul og solid, kan du ikke passere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-school/147798.html

Previous:
Next:

kjøreskole