Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

The History of Importerte Dodge Pickups

The Detroit Big Three - Chrysler, Ford og General Motors - gikk sparker og skrikende inn i 1970-tallet liten bil markedet, men det var ingen tvil skriften på veggen. Høyere forsikringspremier på ytelse biler og strengere utslippskrav dømt gass-guzzler. Olje kriser i 1973 og 1978 krevde en kompakt drivstoffgjerrig bil. Chrysler Dodge lastebil divisjon svarte ved å importere Mitsubishi pickups rebadged som Dodge D-50, og senere, Ram 50. Bakgrunn

På begynnelsen av 1970-tallet begynte Ford et forhold til Japan-baserte Mazda som resulterte i utviklingen av den kompakte Ford Courier pickup, som senere ble Ford Ranger. General Motors samarbeider med Toyota i 1984 for å skape New forente Motor Manufacturing, Inc., eller NUMMI. GM har også utviklet en tidligere joint venture med Isuzu, som resulterte i rebadged Chevrolet Luv pickup. Dodge ba Mitsubishi å utvikle en kompakt pickup å importere til Nord-Amerika som en Dodge produkt. Som Ford og GM, hadde Chrysler og Dodge ingen erfaring i å produsere små biler og lastebiler, Dodge søkt Mitsubishi kompetanse i drivstoffeffektiv teknologi. Dodge D-50 kom i 1979 - det var ikke en ekte Dodge lastebil, men rett og slett en ommerket Mitsubishi, men ga det Dodge kjøpere en kompakt pickup under gassen crunch og banet vei for ankomsten av Dodge Dakota <. br>
D-50

Mitsubishi Motors importert den kompakte lastebil som Dodge D-50 i 1979. Etter 1986, rebadged Dodge det som Ram 50. Lastebilen satt på en 109-tommers akselavstand og inneholdt en 6,5-fots lasteplan, som i full størrelse Dodge halvt tonn pickups. Det kunne romme en 1400-kilos. nyttelast. Under panseret var en 2,5-liters firesylindret motor som senere drevet Chrysler egen oppføring i den kompakte bilen markedet med lave kostnader K biler. Mitsubishi og Dodge utviklet D-50 til funksjonen A-arm forstilling, noe som gir bilen passasjer-bil komfort over røffe veier, men en konvensjonell bakre blad fjæring for å sikre stabilitet mens du bærer en last. Basen overføringen var en fire-trinns manuell, mens høyere trimme nivåer fått en fem-trinns manuell. Dodge endret base motor til en 2-liters firesylindret i 1980, men tilbys en 2,6-liters firesylindret for Sport D-50.
Ram 50

For 1987 årsmodell, ble D-50 Ram 50. Det var fortsatt en Mitsubishi produkt importeres som en Dodge. Standardsengen forble 6,5 meter lang, men en valgfri cargo boks inneholdt en ekstra 16 inches i lengde. Begge senger var 55,7 inches bredt. The Ram 50 inneholdt en justerbar rattstamme, tepper og farget glass. Fire-wheel-drive kom standard med Power Ram versjonen. Den firehjulsdrevne Dodge Raider-modellen kom med 2,6-liters motor som standard kraftverk. Det hadde statister, for eksempel slep og last kroker, foran og bak skjermene, automatisk låsing front hubber og skli plater.
Mitsubishi Diesels

Allerede før D-50 og Ram 50 ble en realitet, hadde Dodge allerede bestemt at dieselmotorer ville bidra til å bringe sine i full størrelse lastebiler nærmere drivstoffeffektivitet. I 1978 Dodge utstyrt sine full-size halv-og tre-kvart-ton pickups, som var opprinnelig Dodge lastebiler, med valgfri Mitsubishi 4-liters sekssylindrede dieselmotorer som utviklet 105 hestekrefter og i stand til en drivstofføkonomi av 20 mpg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144629.html

Previous:
Next:

Trucks