Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Alternativer på 1955 First Series Chevrolet Pickup

1955 var det siste året av Chevrolet er "Advance Design" generasjon av lastebiler (som hadde begynt i 1947), og også i begynnelsen av den nye "Task Force" lastebiler. Den nye generasjonen debuterte på midten av året. Tidlig '55-modeller av Advance Design overtalelse faller inn under den første serien kategorien, mens de nyere '55s faller inn under Second Series. Første serien lastebiler var stort sett uendret fra 1954 ekvivalenter, fortsetter å komme i halvt tonn, tre-kvart tonn og ett-tonns kapasitet. Karosserivarianter og dimensjoner

The 1/2-ton 3100-serien kom som en chassis-og-cab, pickup, panel lastebil, Suburban og baldakin lastebil, som var som et panel lastebil, men med åpne sider på baksiden. Den korte-bed versjonen hadde en akselavstand på 116 inches; lang seng hadde 125,25 inches mellom hjulene. Suburbans og panel lastebiler kom bare med kort akselavstand, og en eierandel lastebil bare med lang akselavstand. De tre-kvart-ton 3600-serien var tilgjengelig som chassis-og-cab, pickup og stav lastebil i lang akselavstand. The one-ton 3800-serien kom med en 137-tommers akselavstand, som chassis-og-cab, spill, plattform, panel og baldakin.
Powertrain Options

bare motoren som tilbys i '55 First Series var en 235-kubikk-tommers (3,9-liter) in-line sekssylindret, god for 123 hk og 207 fot-pounds av dreiemoment. Det inneholdt en støpejern blokk, hydrauliske ventil løftere og ett fat forgasser. En tre-trinns manuell synkronisering, med gulvmontert girspak, standard girkasse, mens en fire-trinns manuell og en automatisk var valgfritt.

Andre spesifikasjoner og alternativer

bakakselen var semi-flytende for halv-tonns lastebiler, full-flytende for andre. To-tone maling var valgfritt, som var bakre støtfangeren. En DeLuxe Cab utstyrspakke inkludert en to-tone interiør, rustfritt stål trim rundt frontruten og sidevinduene, en dual-tone horn, cab bakre hjørne vinduer og andre trim oppgraderinger. En 5.14-til-en aksel ratio var valgfritt for trekvart tonns lastebiler. Et annet alternativ var en positiv veivhusventilasjon system, inkludert en en-Quart oljebad luftfilter. En heavy-duty clutch, bensin filter, radiator overflow kondensator, varmeapparat /defroster (av enten frisk luft eller resirkulering type), retningsbestemte signaler og låsing gass tanklokket var blant andre alternativer. Convenience alternativer inkludert en sigar /sigarett lighter, hanskerommet lampe, spot lamper, setetrekk, dør armlener, gulvmatter, utenfor bakspeil, fot-opererte Vindusvisker, radio med antenne, utenfor solskjermen og enda en AC /DC elektrisk barbermaskin.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/143826.html

Previous:
Next:

Trucks