Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvordan skifte gir på en lastebil

De fleste store lastebiler bruke manuelle girkasser med mange flere tannhjul enn en vanlig bil. Nitrinns og 13-trinns girkasser er både vanlig på traktor-tilhengere. Prosedyren for å skifte gir på en lastebil er svært lik skiftende med en manuell girkasse i en bil, men krever litt mer oppmerksomhet. De fleste lastebil giring har en lav rekkevidde og stor rekkevidde, slik at to tannhjul som skal tildeles hver posisjon på girspaken. Som med alle manuell girkasse, vil bare praksis eliminere grove eller sliping overganger mellom girene. Instruksjoner
Finn ditt Gear Trinn
en

Forstå at "gir steg" er mengden av RPM (omdreininger per minutt) endring mellom hvert gir, og at det skiller seg fra lastebil til lastebil - selv om det er vanligvis rundt 400 til 500 RPM. Lære det vil hjelpe deg å vite når du skal skifte. For å finne den, vil du trenger en stor strekning av rett tomme veien.
2

Kom med lastebilen fart i sjette eller syvende giret, så trå på gasspedalen til turtallet stoppe klatring.

3

Shift til nøytral, mens tråkke på gasspedalen for å holde turtallet opp.
4

Grab girspaken og flytte den nær til neste lavere gir og deretter slakke av på gasspedalen. Turtallet faller og lastebilen vil skifte til det utstyret.
5

Trekk RPM lesing i øyeblikket lastebilen skiftet tannhjul fra det maksimale turtallet du treffer ved akselerasjon i nøytral. Dette er giret trinn. Du må senke turtallet ved en fullt utstyr steg når du ønsker å gire ned til et lavere gir.
6

Finn motorens maksimale turtall ved å starte i en lav nok utstyr for truck til å starte rulle frem uten gass. Tråkke på gasspedalen hardt og opprettholde full gass til dine turtall slutter klatring. Dette er det maksimale turtallet tillates av lastebil guvernør.
Oppgiring
7

Få motoren nær 1400 RPM. Nesten alle lastebil overføring kan godt skifte på dette turtallet.
8

Trykk på clutch pedal 3 eller 4 inches nedover med venstre fot. Du trenger bare å trykke den ned langt nok for motoren løsner fra girene; bunnen ut av det vil slites ut clutchen og hindre deg fra å forflytte
9

Flytt girspaken til neste gear. oppover bruker lett trykk. Legg merke til girserien bryteren ved siden av girspaken. Dette lar hver posisjon på shifter være knyttet til to tannhjul. Den første gir posisjon når du er i "lav" blir femte eller sjette når du er i "høy". Hvis du skifter fra ett område til et annet, må du flytte området girvelgeren før du går på clutchen. Gjør ellers kunne skade girkassen.
10

Reduser trykket på kløtsjpedalen samtidig som akselerasjon konstant. Det nye utstyret vil engasjere.
Nedgiring
11

Brake eller lette av gasspedalen til det er et gap på minst ett gir trinn mellom turtall og motorens maksimale trygge turtall.
12

Trå på clutch og skiftet på samme måte som du ville skifte oppover. Igjen, hvis du bytter fra høy til lav girserien, må du flytte spaken før du tar bilen ut av gir.
13

slipper clutchen forsiktig til det nye utstyret engasjerer. Fortsett skiftende nedover hver gang et gap på ett gir trinn åpner opp mellom turtall og motorens maksimale.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/143304.html

Previous:
Next:

Trucks