Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> SUVer >> Content

Hva er en Nissan Pathfinder VDC?

"VDC" er en forkortelse for "kjøretøy dynamisk kontroll." Det også er kjent som "elektronisk stabilitetskontroll." Dette er en revolusjonerende aktiv sikkerhet system, først utviklet av Bosch i 1995, som Nissan og andre bilprodusenter innlemme i sine modeller. Den er designet for å automatisk stabilisere biler som ellers ville gli i svinger eller bremser. De fleste VDC systemer krever ikke aktivering av drivere. Tilgjengelighet

Nissan pleide å ha VDC som et alternativ på Pathfinder, og kundene måtte betale ekstra for det. Fra og med 2010 årsmodell, tilbyr Nissan kjøretøy dynamisk kontroll på alle modeller av Pathfinder uten ekstra kostnad.
Formål

Når kjøretøyet operatører kjøring i dårlig veiforhold de ofte støter på farer - som is, snø, vann eller gjørme - som kan føre til at kjøretøyet skal gli ut av kontroll når man bremser eller snu. Formålet med VDC-systemet er å hjelpe bilen opprettholde sin tiltenkte kurs for reisen og ikke kjøre av veien. Dette er spesielt nyttig i et kjøretøy som Pathfinder fordi den er beregnet for bruk på driving flater som er generelt farlig eller vanskelig.
Funksjon

Ifølge Victoria Nissan består Nissan Pathfinder VDC system av fire deler: hjul hastighet sensorer, bremsetrykk skjermer, styrevinkel sensor og krengning sensor. En datamaskin analyserer informasjon mottatt fra alle disse sensorene og automatisk gjør de nødvendige justeringene, søker bremsetrykket til individuelle hjulene om nødvendig.
Fordeler

drivere som bruker biler med kjøretøy dynamisk kontroll er tryggere enn de som ikke gjør det fordi, uansett ferdighetsnivå, kan en sjåfør ikke duplisere fordelene med VDC. Automobiles ikke gi sjåførene muligheten til å manuelt bruke bremsene til bestemte hjul eller for å utdele bremsetrykk ujevnt gjennom alle fire hjul. Selv om de gjorde det, ville driften av et slikt system være for komplisert, og ingen driver kunne reagere på en glidende bilen så raskt som det automatiske systemet kan.
Warning

Selv om du kan deaktivere kjøretøy dynamisk kontroll system på en Pathfinder, bør du ikke gjøre det. Gjør du det gir ingen ytelse fordeler til sjåføren, den bare tillater føreren å gjøre kjøretøyet skli sidelengs mens du slår eller "Fishtail" når man bremser, og disse er generelt uønskede og usikre hendelser

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/suvs/118952.html

Previous:
Next:

SUVer