Hva er forskjellene mellom en talje, en Wheel & en aksel?

Enkle maskiner er grunnleggende objekter eller kombinasjoner av objekter som er i stand til å overføre en kraft fra ett sted til et annet, endre retningen på en kraft, eller forårsake endring i størrelsen eller hastigheten av en kraft. Hjul, aksler og trinser er enkle maskiner som er like i utseende, men utfører svært forskjellige funksjoner. Wheel

I den enkleste form, er et hjul en sirkulær gjenstand i stand til å snu seg rundt en akse som går gjennom sentrum. Vanligvis kalles en aksel en aksel er festet til hjulet ved det punkt hvor den møter aksen av hjulet, og hjulet enten kan spinne fritt rundt akselen mens akselen forblir i ro, eller akselen kan slå sammen med hjulet. Hvis hjulet er i stand til å spinne fritt på akselen, anses det ikke å være en del av et hjul-og-aksel enkel maskin fordi makt ikke kan overføres frem og tilbake mellom hjulet og akselen.

Hjul og Aksel
p Hvis akselen er solid festet til hjulet så det viser når hjulet spinner, blir kombinasjonen en enkel maskin som forvandler en roterende kraften til en av de to delene av maskinen. Hvis en kraft påføres til hjulet, øker den kraft mens dreiehastigheten avtar. Hvis kraften er brukt på aksel i stedet, reduserer kraften men rotasjonshastigheten øker.
Pulley

En trinse er et hjul holdt i en ramme, men lov til å rotere fritt. Utsiden av skivene er rillet, og et tau er pakket rundt skivene fører til at skivene for å slå når den trekkes rett. Et fast trinse kan endre retningen av en kraft på den, og en trinse opphengt slik at den kan bevege seg sammen med en last festet til det kan gi en mekanisk fordel i å flytte den belastning. Systemer som består av flere trinser ofte brukes til å endre både retning av krefter og gi mekanisk fordel.
Forskjeller

Wheel-og-akslede maskinene noen ganger er forvirret med trinser . Slik er tilfellet med bilmotorer, der hjulene drevet av belter ofte blir referert til som trinser. Disse hjulene faktisk er stivt festet til akslene og brukes til å overføre kraft eller endre rotasjonshastigheten og kraft. Disse kvalitetene gjør dem wheel-og-akslede maskiner og ikke trinsesystemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/132128.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil