Hvordan Roter en Shaft Alignment

Når du har to eller flere aksler med roterende sentre, må disse sentrene være justert for at skaftene å fungere skikkelig. Akseloppretting er et begrep som brukes for å beskrive hvordan skaft er plassert, slik at midten matche opp og gi synkroniserte bevegelser. Mens de fleste maskiner, for eksempel biler, starter ut med riktig akselinnretting, kan justeringen skifte og bli utenfor sentrum etter for mye slitasje, eller hvis skaden er påført området. Derfor må du kanskje rotere akselen justering for å få maskinen fungerer som den skal igjen. Du trenger:
2 V-blokk montering klemmer
to 4-tommers lange stigerør stenger
to jordplater
6-tommers Cross span stang
2 Rim indikator ringer

Vis flere instruksjoner
en

Lås en V-blokk montering klemme på begge aksler, ett for hver. V-blokk festeklemmene holder akslene på plass, og hindre dem fra å flytte, slik at du nøyaktig kan måle justering. Plasser klemmene så nær hverandre som mulig.
2

Sett de to stigerør stenger til hver side av montering klemmer slik at de står vertikalt. Skru på stangen klemmen på hver stang for å holde den vertikale stang på plass. Sett på tvers spenn stangen fra den ene stang til den andre klemme, slik at den står vannrett. Dette skaper en liten bro mellom de to akslene som du samkjøre.
3

Sett felgen indikatoren ringer til null, og deretter sette dem inn i kantene av begge aksler. Indikatoren ringer skal settes på to offset punkter langs skaftene å eliminere mulighetene for feil. Les bryterne for å se hvorvidt målingene er justert. Hvis de er like lange, vil avlesningene være de samme eller svært nær, og peker i samme grad vinkel. De ringer bør leses på forskjellige steder, inkludert 12:00, 03:00, 06:00 og 09:00, noe som betyr at du bør fysisk rotere ringer for å sørge for at målingene er riktige i alle posisjoner.

4

Press mot akslene å rotere dem til justering. Som akslene justere, vil du se hånden på felgen indikatoren flytte for å matche opp med den andre. Du må kanskje trykke ned eller løfte opp på en aksel for å rotere det til justering, avhengig av hvor skjevt det er. Denne prosessen, som kalles omvendt dial metoden, lar deg vite hvor mye høyere eller lavere for å rotere akslene slik at sentrene kan bli justert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/132099.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil