Hvor å Sjekk Automotive Front-end deler

Utover rutinemessig vedlikehold som oljeskift og dekk rotasjoner, vil regelmessig inspeksjon av kjøretøy komponent systemer bidra til å sikre forsvarlig langsiktig drift. En viktig system for å holde et øye med er et bilens front end. Består av deler inkludert kuleledd, styring stabilisatorer og sentrum linker, spiller fronten en vital del i den generelle håndtering av en bil. Ved å jevnlig sjekke front-end komponenter for slitasje, vil bileiere være i stand til raskt å diagnostisere og reparere slitte deler før et større sammenbrudd oppstår. Du trenger
Jack står
Automotive creeper
Dial indikator
Vis flere instruksjoner
en

Hev bilen på en bil heise eller på bukker plassert på et flatt og hardt underlag. Rull under kjøretøyet på en automotive krabbegiret og lokalisere de øvre og nedre kuleledd på hver side av bilens kontrollarmen. Se etter en slitasjeindikator på kuleledd og sjekke nivået av slitasje. Hvis ingen slitasje indikator er til stede, bruke en ekstern indikator for å måle radial og aksial bevegelse av leddene i forhold til anbefalingene i bilens brukerhåndbok.
2

Nedre bilen tilbake til bakken og fortsette inspeksjon med bilen på et plant underlag under en normal belastning. Sjekk midterste linken ved å spørre en partner å slå bilens ratt som du inspisere stikkontakter som forbinder sentrum kobling til bilens tie rod ender. Se etter vertikal og sideveis bevegelse ved stikkontakten. Enhver bevegelse eller "play" i stikkontakten indikerer overdreven slitasje.
3

Sjekk Pitman arm ved å ha en partner fortsette å bevege rattet fra side til side. Se etter bevegelse i kontaktene forbinder pitman armen til sentrum linken og styringen utgående aksel. Enhver lateral eller vertikal bevegelse på stikkontakter tyder på behov for utskifting.
4

Finn styring stabilisator som er koblet til styringsgruppen kobling til bilens ramme. Se etter tegn på væske lekker fra stabilisatoren. Kontroller justering av ermet som forbinder indre og ytre tie rod ender ved å se etter tegn til rust eller tråd slitasje.
5

Inspiser alle foringer som finnes i fronten av bilen. Flere deler inkludert svaie barer, struts og kontroll armene vil inneholde foringer til å absorbere støt. Ta oppmerksom på eventuelle sprekker eller oljet foringer som kan være i behov for utskifting.
6

visuell kontroll av indre og ytre tie rod slutter mens en assistent slår bilens rattet frem og tilbake. Se etter bevegelse i tilkoblingsbøssinger ved senteret linken og styrearmen. Vertikal eller sideveis bevegelse indikerer et behov for utskifting. Også sjekke støv støvler på hver tie rod slutten for rifter eller sprekker. Hvis en støvel mangler eller er skadet, bytt den så snart som mulig.
7

Skift ut slitte komponenter for å sikre trygg håndtering og riktig dekkslitasje, og for å unngå overdreven slitasje til andre front-end komponenter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131494.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil