Hvordan Test ABS Bremser Sensorer

Anti-låsing bremser (ABS) hastighet sensorer har som formål å informere bilens datamaskin av hastigheten som bilens hjul er i bevegelse. Bilen datamaskin, som kalles også kjørecomputer, vil da fortelle blokkeringsfrie bremsesystemet å presse bremsene med en hastighet som du som sjåfør ikke ville være i stand til å oppnå. Dette hindrer at bremsene låser og kan igjen hindre en ulykke. Dette er grunnen til hastighet sensorer må testes med jevne mellomrom. Du trenger
Top-of-the-line spenning meter
Jack
to bukker
Wheel blokker
¼-tommers skralle Side 8 - til 10-mm-kontakten
Brake renere
Rag
Vis flere instruksjoner
en

Løft opp bak på bilen ved hjelp av en jekk. Du må være veldig forsiktig så du ikke ønsker å skade deg selv. Sett bilen på noen jack stands. Sett hjulet stabler eller blokker foran forhjulene.
2

Fjern baksiden dekk med en skralle og legg dem til side. Du må fjerne dekkene å effektivt teste hastigheten sensorer.
3

Se etter motoren ledninger og finne hvor få kontakt med sensor ledninger. Se etter sensoren under hjulbuer. Fjern sensoren fra sin posisjon ved hjelp av en 1/4-tommers skralle. Du vet det er sensoren fordi den ligner en liten svart eller grå kube.
4

Se på sensoren og se om det ser skitten ut. Hvis den gjør det, ta en fille og litt brems rensevæske og tørk den ren. Hvis du har en skitten hastighetsmåler, kan det rapportere unøyaktig informasjon til bil datamaskin. Som kan være farlig.
5

Ta motoren ledningene vekk fra sensoren ledninger. Sett spenning på måleren til Ohms og koble terminalene. Du bør ha positive og negative terminaler. Ta en titt på måleravlesning. Hvis du ser en lesning som sier "Infinity" da sensoren er defekt. Du blir nødt til å bytte ut sensoren i dette tilfellet.
6

Endre spenningen innstillingen til volt og sjekk avlesningen. Hvis det er mer enn en lesning av fem, vil du igjen må bytte den. Hvis du ser en lesning av fem eller under, kan du sette sensoren tilbake. Ta bilen ned og ta ut jack stands. Sett dekkene tilbake på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130748.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil