Hvordan bytter jeg toppakning i en 1991 Subaru Legacy?

The 1991 Subaru Legacy er utstyrt med en 2,2-liters motor og gir ut opp til 160 hestekrefter ved 5200 omdreininger per minutt. Enten du har Legacy base modell eller en av de andre trimme nivåer, er prosessen med å erstatte toppakning i bilen lignende. Grunner til å erstatte en toppakning kan inkludere en dårlig utformet pakning, skitne bolter eller en varm motor. Skifte en toppakning er ikke for alle, så det er best å arbeide med en profesjonell mekaniker til å fullføre jobben. Du trenger
Ratchet og socket
skrutrekker
Kjølevæske
Ny toppakning
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

start arbeider på Subaru Legacy med en kald motor. Koble den negative kabelen til batteriet. Posisjon betjenes en opprensknings krukke under radiatoren for å tømme kjølesystemet. Slipp trykket fra drivstoffsystemet.
2

Skriv på en indeks kortet navnet på hver komponent rundt motorblokk og merke delene. Separer eller fjerne brakettene, deksler, kabler, bolter, ledninger og diverse motordeler. Koble de mange slanger enten ved å fjerne en brakett, bolt eller forsiktig sklir den av forsamlingen. De inkluderer veivaksel posisjon sensor, blow-by slange, kamaksel posisjon sensor og positiv veivhuset. Legg merke til plasseringen av hver del.
3

Fjern eller koble fra vannrør, tannremmer, eksosmanifold, oljenivåmåleren guide festeboltene på venstre sylinder og inntak manifold.

4

Skru av sylinder boltene i kryss og tvers sekvens. Hold bolter 1 og 3 tilknyttede løst til topplokket. Lirk den gamle toppakning fra blokken med en lett skrutrekker. Rengjør fasaden av topplokk og pakning. Inspisere forsamlingen for skader og lekkasjer. Hold warpage under 0.002 inches. Plasser den nye toppakning på blokken og sørge for at det linjer med styrepinner.
5

Smør sylinder bolter og gjenger med motorolje. Stram boltene i sekvensen Subaru anbefaler. Trekk til festeboltene til 22 fot-pounds på det første trinnet. Skru alle topplokk bolter til 180 grader.
6

Coat festeboltene med ny motorolje og stram med hendene. Trekk til nye sylinder bolter i riktig mønster. Stram til 22 fot-pounds på første pass og 51 fot-pounds av dreiemoment i andre omgang. Løsne hver bolt 180 grader. Skru ut bolten ytterligere 180 grader. Moment boltene nr. 1 og 2 til 25 fot-pounds av dreiemoment. Moment boltene 3, 4, 5 og 6 til 11 fot-pounds. Snu hver bolt 80 til 90 grader, og pivot alle bolter ytterligere 80 til 90 grader.
7

Place ledninger, slanger, bolter, rør, belter og monteringer tilbake på Legacy, og fest den negative batterikabelen. Sveiv motoren varmes opp og bekrefte at bilen fungerer som den skal.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130432.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil