Hvordan erstatte de Belter på en BMW 325i

Tidspunktet belte er en viktig del av BMW 325i, kontrollere timingen av motorens ventiler. Det bør jevnlig vedlikeholdt for å unngå potensiell skade på bilens motor. BMW anbefaler å endre timing belte på 325i hver 60.000 miles. Du trenger
Timing belt kit
skrutrekker
Container for kjølevæske
New kjølevæske
Floor jack
Jack står
Socket sett og skralle
Show Mer Instruksjoner
en

Koble den negative kabelen fra batteriet. Den negative kabelen er svart.
2

Fjern boltene som holder den svarte plasten splash skjold under bilen. Fjern skjoldet. Åpne lokket for kjølevæske tank. Tappe kjølevæske fra blokk i en container ved å skru bolten under eksosmanifolden. Eksosmanifolden ligger på passasjersiden, bak oljefilteret.
3

Grab en 32-mm side fastnøkkel. Bruke dette til å fjerne kjølevifte fra vannpumpen ved å skru mutteren med klokken for å fjerne det. Når fjernet, skal det oppbevares i oppreist stilling og ta ut viften liksvøpet ved unclipping de to klippene som holder den på. Fjern kjølevæske slangene fra radiator og vannpumpe. Huske hvilken slange som går der for når du setter dem på igjen.
4

Fjern de to festeboltene som holder radiatoren på plass. Ta av radiator. Fjern de tre boltene som holder distributør cap på plass og deretter fjerne hetten. Løsne de tre skruene som holder de rotos på plass og fjerne rotoren. Det vil også være en støv skjold under rotoren at du trenger å fjerne også.
5

Finn de fire 10mm bolter som holder vannpumpen på plass og løsne dem. Finn de seks 13mm boltene som holder sveiv skivene på plass og løsne dem også. Løsne og fjern belter for servostyring, air condition og dynamo og vannpumpe.
6

Fjern vannpumpe bolter og selve pumpen. Fullfør fjerne sveiv trinse bolter og sveiven trinse selv. Det er noe som kalles en harmonisk demper plassert bak skivene at du trenger å forlate på plass.
7

Fjern de tre boltene som holder den øvre kamaksel dekselet på plass. Bruk en 22mm socket og skralle på veivakselen mutteren og vri med klokken til merket på tannhjulet på linje med hakket på hodet. Merket noen ganger ser ut som en pil eller et innrykk. Sørg også for at "O /T"-merket på den harmoniske demper på linje med hakket på lavere timing belte dekselet. Hvis disse taktmerkene ikke er justert, vil prosessen ikke fungere riktig.
8

Fortsett å fjerne veivaksel spjeldet. Fjern boltene som holder den nedre kamaksel dekselet på plass og løsne den øverste bolten for timing beltestrammeren skivene. Løsne den nedre bolten også, og roter strammer mot passasjersiden av bilen. Stram den øvre bolten tilbake.
9

Skyv Registerreim ut av sine trinser og slå tannhjulene med klokken, starter på kamakselen tannhjulet. Fjern den øverste strammer bolten, guide pin og våren. Fjern den nedre bolten som godt og strammeren. Installere den nye timing beltestrammeren skivene. Stram den nedre bolten og installere styrepinnen og våren. Roter hjulet mot passasjersiden og løst satt i bolten. Trykk skivene hele veien mot passasjersiden og stram bolten.
10

Juster taktmerkene hvis du trenger å gjøre dem oppstillingen. Installere den nye timing belte. Arbeid med urviseren og sørg for å holde det tett mellom hvert tannhjul. Løsne den øvre strammer skruen til strammeren roterer til førersiden. Dette vil engasjere timing belte.
11

Sett i den nedre timing cover og harmonisk demper. Kontroller at Registerreim markerer linje opp ved å rotere veivakselen med socket to hele runder. Hvis de ikke justere, må du fjerne beltet og installere det på nytt til linjene matche opp.
12

Stram den øvre og nedre strammer trinser og bolter. Installere kamaksel dekselet, vannpumpe, belter, radiator og vifte belte. Installere distributør cap og rotor og radiator slanger. Plugg i avløp i blokk og topp motoren med kjølevæske. Installere splash skjold.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130429.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil