Hvordan Skyll Kjølevæske for en 1997 Lumina

The motorens kjølesystem på 1997 Chevrolet Lumina er ansvarlig for å holde motoren kjølig mens motoren er i gang. Kjølevæsken sirkulerer ut av radiatoren og gjennom termostathuset. Når kjølevæsken har nådd brukstemperatur termostat åpnes og tillater kjølemiddel kan sirkulere gjennom motorblokken og tilbake inn i radiatoren. Etter en tidsperiode vil kjølemiddelet begynne å bryte ned og ikke beskytte motorblokk som det skal. Skyll kjølevæske mellom 75 000 og 100 000 miles som anbefalt av Chevrolet. Du trenger:
Hansker
Fluid fangbrett
Tenger
Vannslange
Frostvæske
Vis flere instruksjoner
en

Park i 1997 Chevrolet Lumina på flat mark og åpne panseret. Sett på parkeringsbremsen og slå av motoren. La motoren helt avkjøle seg i minst en eller to timer.
2

Trykk på toppen av radiator cap å sjekke temperaturen på hetten. Hvis radiatoren er avkjølt, ta på et par hansker, sakte skru radiatorlokket og fjerne det fra radiatoren.
3

Finn tappekranen på nedre førersiden av radiator. Skyv væske samlekar under området av tømmeventilen. Snu drain-kuk mot klokken med tang for å løsne. Fortsett å løsne tømmeventilen til kjølevæsken begynner å strømme ut av bunnen av radiatoren. La all kjølevæske til å renne ut av radiatoren inn i fangbrettet. Skru tappekranen tilbake i bunnen av radiatoren til det er stramt. Fullfør stramme tappekranen med tang.
4

Stikk enden av vannslangen inn i påfyllingshalsen på toppen av radiator. Slå slangen på og fullstendig fylle radiatoren opp til vannet stabiliserer seg på toppen av fyllingen hals. La radiatorlokket av.
5

Start motoren og la den gå mens du ser vannstanden innsiden av radiatoren. Når vann-nivået begynner å slippe, tilsett vann inntil radiatoren er helt full. Slå av motoren. Vent til motoren helt kjøle ned igjen.
6

Skru tappekranen nederst på radiatoren igjen med tang. Tillat alt vannet kan renne ut av radiatoren og i pannen. Stram tappekranen med tang.
7

Fyll radiatoren helt med frostvæske. Sveiv motoren og vent til frostvæske nivå for å slippe innsiden av radiatoren. Fortsett å legge frostvæske til radiator til frostvæsken nivå stabiliserer seg på toppen av radiatoren påfyllingshalsen. Skru radiatorlokket tilbake på påfyllingshalsen og slå av motoren.
8

Inspiser området av drain ventilen på bunnen av radiator for eventuelle lekkasjer. Trekk fangbrettet ut fra under radiator.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129799.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil