Forklar hvordan en momentomformer Works

En momentomformer er en del av en automatisk girkasse som konverterer høy hastighet og lav dreiemoment energi fra motoren i lav hastighet, høyt dreiemoment energi til å drive hjulene. Dette er nøkkelen fordi det er mange situasjoner der en bil krever høyere dreiemoment, for eksempel når det er akselererende, og når det er klatring en bakke. Pump Impeller

pumpeimpeller er det første stadiet væsken passerer gjennom i torque converter. Det er direkte koblet til motoren, og når motoren pumper, den beveger seg væsken i en sirkulær retning.
Turbine Runner

løpehjul er i hovedsak identisk med pumpeimpelleren, bortsett fra den beveger seg i motsatt retning. Det vil si at væsken som strømmer i pumpehjulet må brått skifte retninger når den beveger seg fra en komponent til den neste, noe som senker den ned, men forandrer ikke den kraft bak den. Siden den totale styrken ikke endrer seg, er hastigheten endringer i dreiemoment.
Stator

The momentomformer et lukket system, noe som betyr at væsken går tilbake fra turbinen til løpehjulet. Statoren er en del av utstyret med skovler som de to andre, bortsett fra at det er festet til veivakselen. Dette betyr at den beveger seg med motoren, noe som relativt sett er den samme som ikke beveger seg i det hele tatt.

Ettersom statoren er fast, omdirigerer den væske direkte inn i løpehjulet er skovlene. Uten en stator, vil momentomformeren må pumpe vanskeligere å få nok væske til løpehjulet. Ved å fokusere væsken effektiviteten økes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129406.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil