Indikasjoner på for mye olje i en bil

Olje fungerer som et smøremiddel i motoren på en bil. Å ha riktig mengde olje er viktig for å ha en bil kjøre på sitt beste. Hvis oljen er for lav, vil det ikke være nok glidemiddel og en motor kan brenne ut raskt. For mye olje kan ha en lignende virkning, som overløp av olje vil bli pisket til et skum med veivakselen og lekke inn i andre deler av motoren, og det kan også føre til lavt oljetrykk. Begge følger kunne resultere i store og kostbare reparasjoner som er nødvendig for bilen. Det finnes noen gode måter å dobbeltsjekke at riktig mengde olje er i bilen. Peilepinnen lese

Varm opp motoren ved å kjøre bilen noen få miles. Riktig motor varmen er viktig å nøyaktig lese mengden av olje, da fett utvider seg når det varmes. Hvis Oljen fylles i en bil som er kult, når det varmes oljen vil utvide og forårsake overløp. Når bilen er varm, ved hjelp av en peilepinnen er den vanligste metoden for å kontrollere mengden. I hovedsak er peilepinnen en metallstang som er falt ned i oljetanken og fjernet. Det vil være to merker på målestaven, en for det lave nivået av olje, og en for det høye nivå. Det er viktig å alltid være mellom disse to linjene.
Hvit eksosrøyk
p Hvis tykk, kommer hvit røyk ut av eksosrøret, kan dette være en indikasjon på at det er for mye olje i motoren. Ta bilen til mekaniker er umiddelbart viktig å minimere sannsynligheten for permanent skade som blir gjort til motorblokken. Den hvite røyken er vanligvis en indikasjon på at noe i motoren brenner, mens det ikke kan være olje, om oljen er overfylte og churning inn et skum, kan det begynne å brenne, noe som ville føre til at hvit røyk. Dette kan også være frostvæske brenner, så det er best å ta bilen til mekaniker, fordi noen av årsakene til at røyken kan være katastrofalt for bilen.
Lekker olje

gjenværende olje kan lekke fra motoren, og ende opp på gulvet under bilen. Ettersom olje ofte søles ved å legge den til motoren, hvis oljen er sett under kjøretøyet på samme sted ble det tilsatt, kan det være ingenting. Imidlertid, hvis det er olje som finnes under kjøretøyet etter at den har blitt flyttet, så kan det være utett. Kontroll av oljepluggen under hele bilen er viktig å sørge for at oljen ikke lekker fra der også. Hvis oljen pluggen er løs, slik at oljen som ikke kan oversvømmes, men snarere tappes fra bunnen. I dette tilfellet vil bilen din går tom for olje for fort, noe som også fører til problemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/128147.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil