Hvor å Fastsette E36 og M3 Lifter Justering

The E36 er en motor design brukes i tredje generasjon av BMWs M3 ytelse kompakt sedan. Den ble brukt for hele 1990-tallet frem til innføringen av E46 i 2000. Ventilene på toppen av motoren blir operert ved hjelp av mekaniske løftere, som tillater luft å gå inn i brennstoffsystemet. Hvis løftere ikke er riktig justert, ventilene kan ikke helt åpen eller lukke. Dette påvirker negativt aspirasjon av motoren, noe som kan resultere i komprimering tap og brente ventiler. Du trenger:
Socket sett
Socket forlengelse bar
Narrow magnet på en pinne
Sett med følerblader, 7 - til 13 tusendeler av en tomme
1/2-inch stasjonen skralle
1-tommers mikrometer
BMW mellomlegg flytting verktøyet
Replacement shims
Vis flere instruksjoner
en

Bruk socket satt til å fjerne boltene som fester ventilen dekke. Løft den av og koble ut tennpluggene. Bruk en socket satt til å skru pluggene, og deretter løfte dem ut av sine fordypninger ved hjelp av magnet. Løsne plast blad liksvøpet dekker fan, og fjern bladene. Dette vil gi tilgang til veivakselen.
2

Fest skralle til veivakselen og rotere motoren inntil kamnesene på første inntaket peker oppover. Kontroller avstanden mellom baksiden av cam lapp og rocker arm. Det bør være åtte tusendeler av en tomme.
3

Kontroller klaring på inntaket man bruker følehorn, bør en syv-tusendel sporvidde gli lett inn, men en ni tusendeler man bør ikke. Hvis avstanden ikke er riktig, teste den med forskjellige målere til du kan bestemme dagens nivå. Drei kranken til cam lapp enn inntak to er oppreist, og gjenta prosessen. Arbeid på tvers av alle inntak og noterer hver av de klaring størrelser
4

Reach ned under blokken og måle klaring på eksos ventiler;. Dette bør være 0,12 av en tomme. Bruk samme teknikk som på innsugningsventilene, og noterer hver klaring verdi.
5

Fjern klipset på toppen av den første ventilen og løft den ut med magnet. Flytt rocker over til den ene siden ved hjelp av en skrutrekker, og løft ut mellomlegg med magnet. Mål mellomlegg med mikrometer og sammenligne den med verdien skrevet på kartbildet. Hvis avstanden var ett tusendels for liten, erstatte den med et mellomlegg en tusendel større enn den du nettopp fjernet. Gjenta dette på alle innsug og eksos ventiler.
6

Erstatt alle klippene, og måle alle klaringer på nytt for å sikre at de er riktige. Sett inn viften knivinnretningen og liksvøpet, tennplugger og rocker dekselet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/132066.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil