Hvordan Reset Tjenesten Engine Light på en 2003 Dodge RAM

The 2003 Dodge Ram bruker en elektronisk kontrollmodul (ECM) for å styre alle de elektroniske funksjoner av lastebilen. Den har også en andre-generasjon on-board diagnosesystem (OBD II) som overvåker de hundrevis av komponenter som gjør Ram fungere skikkelig. Hvis noe slutter å virke på lastebilen, kommer "Tjenesten Engine" lyset på og slås ikke av før den ødelagte komponenten er erstattet eller ECM er tilbakestilt. Du trenger
7/16 socket
Ratchet
Skiftenøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Fjern den negative kabelen terminalen fra Ram-batteriet med en skiftenøkkel. La batteriet være frakoblet i 20 minutter å tilbakestille datamaskinen. Koble den negative kabelen og kjøre bilen for 50 miles å kalibrere datamaskinen. Hvis koden ikke kommer tilbake på, var spørsmålet intermitterende. Hvis koden avkastning, gå til neste trinn.
2

Ta av bensinlokket og sette den på igjen, og pass på at det er stramt. Dodge Ram har en sensor som måler brensler. Hvis datamaskinen misreads utslippene fra gasskappe, genererer det en kode. Når du har fjernet og feste gasskappe, fjerne den negative batterikabelen og gjenta trinn 1.
3

Endre oksygen sensorer som er plassert like over katalysator. De oksygen sensorer ser ut tennpluggene med en liten ledning som kommer ut av dem. De måle mengden av oksygen behandles av motoren og utvist som avgass. Dersom sensoren ikke lese nivåene på riktig måte, utløser den en kode. Utslitte oksygen sensorer som vanligvis føre til feilkoder. Finn sensoren rett over katalysator på eksosrøret. Koble ledningsnettet til sensoren ved å trekke de to kontaktene sammen og fjern sensoren med en skiftenøkkel. Gjenta trinn 1.
4

Kjør Ram til en Dodge forhandler eller sertifisert verksted og be om en diagnostisk test. De har OBD II skannere som leser koden og angi komponent som må skiftes. OBD II skannere er tilgjengelig fra auto deler butikker, men de kan være kostbart.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/127601.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil