Transmission Oil Tips

Transmission olje er et smøremiddel for alle bevegelige deler inne i overføring av bilen. I en automatisk girkasse, har væsken tre jobber. Overføring væske for en automatisk fungerer som et smøremiddel og kjølevæske. Den overfører også energi fra girkasse til motoren. Girolje og forsvarlig behandling av det er viktig for ditt kjøretøy for å holde alle deler av det fungerer. Bruk riktig olje
Kontroller at du bruker riktig girolje spesielt for bilen din.

Rådfør deg med bruksanvisningen. En automatisk kjøretøy vil kreve automatgir væske, men en manuell kjøretøy kan kreve noe fra tungvekter hypoid girolje til vanlig motorolje til selv den automatiske overføring væske. Bruk av feil girolje kan føre til større problemer i fremtiden. Stick med hva som er anbefalt i bilens håndbok.
Endre Oil

lenger overføring væske sitter i bilen jo lenger den risikerer forurensning, plukke opp metallspon fra motor og liknende. Fordi det bidrar til å holde motoren smøres og går jevnt, kan en mangel på det føre til at du trenger en ny girkasse, som er en mye dyrere løsning over tid. Hvor ofte du endre overføring væske kan avhenge av hvor mange miles du putter på bilen din. Manuell og automatisk girkasse væsker bør byttes hver 30 000 miles eller en gang i året hvis du sleper tung last i varmen, ifølge Popular Mechanics.
Kontroller Color

Sjekk din girolje selv ved hjelp bilens manual. Den må ha et avsnitt om hvordan du kontrollerer giroljenivå. Finn peilepinnen for girolje. Det er vanligvis rød på løkken hvor du trekker den ut. Trekk opp peilepinnen og tørk av pinnen ren. skyve den inn igjen, og trekk den ut igjen. Du kan lese om det er lav eller ikke tuppen av pinnen. Kontroller fargen av fluidet. Ved hjelp av et hvitt papir håndkle, tørk noen av og inspisere den. Fluidet bør være en lys rød farge. Hvis det ikke er det, må du ta den inn for en overføring oljeskift.
Watch for lekkasjer

I motsetning til vanlig olje, betyr overføring væske ikke brenne opp. Dette betyr at hvis det er lav når du sjekker det, eller du ser rød væske hvor kjøretøyet har vært, har du en lekkasje. Ta bilen til en klarert og sertifisert mekaniker og se hva problemet er. Teknikeren vil være i stand til å lokalisere lekkasjen og la deg få vite hvordan det må fikses.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/127192.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil