Hvordan justere bak bremseklosser

Holde de bakre bremseklosser (eller sko) justert er et viktig tiltak for å sikre et bremsesystem er i sync. Siden bakbremsene bare plass til 25 prosent av bremseenergien kapasitet, hvis de blir ujustert, synker prosenten og bremsene foran ta hovedtyngden av bremsing belastning. Dette fører til for tidlig slitasje på de fremre bremseklosser og rotorer. Parkeringsbremsen settes på (enten en automatisk eller standard girkasse) hver gang bilen er parkert vil bistå lang av å holde bakbremsene justert på de fleste alle kjøretøy. Du trenger
Hjulblokk
Tire jern
Jack
Jack står
Vernebriller
Penetrating olje (valgfritt)
Hammer (valgfritt)
Ratcheting skiftenøkkel sett
Tenger
skrutrekker
Brake justering skje
Vis flere instruksjoner
en

Plasser hjulblokker foran begge forhjulene med bilen parkert på et jevnt underlag . egnet for løfting
2

Kontroller at parkeringsbremsen av kjøretøyet er ikke forlovet, og deretter bryte de bakre slepe nøtter løs med dekk jern, 1/4 mot klokken før du løfter bakre utgangen av kjøretøyet med en jack.
3

Bruk jekken å løfte en bakre kvartal-panel om gangen og deretter sette bilen trygt og sikkert ned på bukker. Sørg for å sette dem bort fra de bakre backing plater av bilen hvis du bruker en bakakselen for å sette inn kontaktene (dette ville være for bakhjulsdrift, fire hjul eller all-wheel drive vehicles).

4

Gjenta trinn 3 for den andre siden slik at påkjørsel av bilen er hevet og deretter fullføre fjerningen slepe nøtter og hjul.
5

Spinn hver tromme med hånden for å inspisere justering av bakbremsene. Bakbremsene som er riktig justert vil ha en liten drag på dem og trommelen skal spinne ikke mer enn en halv omdreining. Over en hel omdreining indikerer bremsene er ujusterte.
6

Ta på vernebriller og finn parkeringsbremsen langs under-rail av kjøretøyet. Mest kjøre ned til venstre eller førersiden, men noen importen kan kjøre nedover midten av understellet. Sjekk for slark eller dingler i kabelen. Hvis det er nødvendig, finner du ledningen reguleringsmekanisme og stram justeringsskruen med en skralle fastnøkkel mens du holder mekanismen med et sett med tang. Ikke alle biler vil ha dette alternativet. Stram mutteren til kabelen henger ingen.
7

Sjekk den bakre backing plate for små gummiplugger. Hvis den finnes, disse pluggene hindre elementer fra å komme inn bakbremsene og er strategisk plassert i nærheten av innstillingshjulet mekanisme for bakbremsene. Hvis det er en koøye men ingen gummi plugg, oddsene er gode for at justeringshjulet kan være rustne eller beslaglagt eller begge deler. Hvis stjernen hjulet er beslaglagt eller det er ingen gummiplugger, hopper du til trinn 10..
8

Bruk en skrutrekker til å føle seg rundt inne i koøye. Finn hjulet justert hvile og trykk den litt vekk fra stjernen hjulet. Sett brems justering skje samtidig opprettholde resten bort fra stjernen hjulet. Slå stjernen rattet opp eller ned med skjeen. Avhengig av hvilken side av kjøretøyet du jobber med, kan det være opp eller ned for å utvide skoene utover (dette er hva vending av stjernen hjulet gjør). Prøv et par omdreininger på hjulet og spinne trommelen igjen. Hvis det begynner å motstå, du kommer på riktig måte. Hvis den spinner lettere, justere stjernen hjulet i motsatt retning.
9

Tug på parkeringsbremsen kabelen i nærheten av siden du jobber med å re-senter skoene og sjekk dra på bremsene ved å snurre trommelen.
10

Spray store mengder penetrerende olje på midthuben hull på hver trommel. La oljen trekke i en liten stund, og deretter fjerne trommelen. Hvis bremsene er under-justert, bør trommelen kommer av fritt. Hvis trommelen er rustet fast til navet, gir trommelen en skarp klask med hammeren på forsiden hub ansiktet av trommelen. Spinn trommelen 1/4 snu og smellkyss det igjen om nødvendig før den bryter løs fra navet.
11

Bruk skjeen og skrutrekker som vist i trinn 8 for å slå stjernen hjulet og plasser trommelen tilbake på. Spinn trommelen å følge utviklingen din. Du må fortsette å ta den av og sette den på igjen for å spinne for å justere dem riktig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126570.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil