Hvordan justere Tenningsinnstilling på en TR6

Riktig satt tenning timing på en Triumph TR6 er avgjørende for riktig drift av motoren. Hvis timingen er av, vil motoren ikke kjøre sitt beste og ytelse vil lide som en konsekvens. I motsetning til noen biler, kan timingen på en TR6 sin 2,5-liters straight-6 motor settes når motoren ikke er i gang med bruk av en lampe kablet til distributøren og noen verktøy. Du trenger:
Socket sett og skralle
12V lampe
åpne fastnøkler
Vis flere instruksjoner
en

Koble lavspent bly som går fra fordeleren til spolen. Spolen vil bli boltet til motoren blokken til venstre for distributøren.
2

Wire en 12-volts lampe på den ene enden til den leverandøren som lavspent bly ble koblet fra og til batteriet på den andre enden.
3

Plasser en skiftenøkkel på sveiven bolt plassert på enden av veivakselen skivene, like foran kjøleviften. Drei trinse med urviseren (når man ser på viften fra fronten av motoren), slik at det lille hullet som er boret i indikatoren på baksiden av skiven er nøyaktig 3/8-inch til venstre for tidspunktet pekeren. Tidspunktet pekeren er festet til timing kjedekasse og peker ned over veivakselen skivene. MERK: Ikke vri hjulet mot klokken da dette kan skade timing kjeden og kan føre til feilaktige målinger. Flytt vifte og skivene i en jevn og kontinuerlig bevegelse.
4

Løsne klemmen som ligger ved foten av en distributør med en ½-tommers (13 mm) fastnøkkel akkurat nok slik at du kan slå distributøren på sin base. Sakte snu distributør mot klokken like før lyset på lampen tennes. Dette bør være den nøyaktige punktet for antennelse. Slå distributøren tilbake akkurat nok slik at lyset slukkes.
5

Stram distributør på dette punktet. Hvis lyset kommer på igjen mens du strammer klemme, justere distributør til lyset bare går ut og trekk den til. Koble lampen fra distributør og batteriet. Koble til lav spenning fører til spolen og distributøren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126320.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil