Hva er en injektor Pumpe?

En injektor pumpen er en høytrykkspumpe som meter brennstoff inn i forbrenningskammeret i en forbrenningsmotor. Komprimering av luft og drivstoff som følger også gir kraft til bilen. På grunn av den svært synkronisert natur av motoren, må injektoren pumpe være meget nøyaktig. Historie

stor nyhet som gjorde teknologien mulig var in-line injektor pumpe unnfanget av Robert Bosch i 1927. Bruken av hydrauliske systemer for å injisere brensel var et stort gjennombrudd i hastighet og effektivitet i de store, tunge luftkompressorer som hadde vært brukt. Innovasjoner over flere tiår vil gjøre teknologien mer utbredt.
Bensin og Diesel

injektor pumpe brukes vanligvis i en dieselmotor, men kan noen ganger brukes i en bensin (eller bensin) motor også. Men de fleste bensinmotorer er forskjellige ved at de bruker en tennplugg å tenne en blanding av drivstoff og luft før komprimering. Dieselmotorer, på den annen side, komprimere luft inn i en varm masse først og deretter injisere høytrykks-brensel ved enden av kompresjonsslaget, som antenner blandingen av seg selv. Bensinmotor kan kjøres ved høyere hastigheter, men dieselmotorer er mer effektive ved komprimering. Dette gjør dem ideelle for større kjøretøy som må spare så mye strøm som mulig.
Egenskaper

injektor av drivstoffet er tradisjonelt kontrollert av en strupeventil og øke kontrollen. Det kan injiseres på inntil 15.000 pounds per kvadrattomme (psi) i enkelte systemer. Til sammenligning er en jet passasjerfly hydrauliske trykket rundt 3.000 psi. Brennstoffet kommer inn i kammeret i form av en forstøvet spray. Når komprimert, kan luften vokse til over 1000 grader Fahrenheit.
Electronic Control Unit

Mange moderne injektor pumpe bruke en elektrisk styringsenhet i stedet for en klassisk mekanisk en. De elektroniske kontrollene måle faktorer som veivakselhastighet, gasspedal posisjon, og kjølevæske temperatur og analysere dem for å beregne den mest effektive mengden å injisere inn i kammeret. Gamle injektor pumper som brukes akselerator kabler og add-ons som ikke kunne holde tritt med moderne motorer.
Turboladere

eksos av motor som er produsert til slutt faktisk kan gi energi for en turbolader for å drive en turbin som trykksetter luft i innsugningsmanifolden. Dette gir mer luft i forbrenningskammeret, noe som betyr mer strøm for kjøretøyet. Turboladere har vært til stede i store kjøretøy, men blir stadig mer utbredt i små.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126226.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil