Hvordan endrer jeg bremser på GTI min?

VW GTI er en ikonisk bil som kombinerer det praktiske ved en kombi med sports-bil-lignende reflekser og ytelse. Den GTI bremser bør kontrolleres regelmessig for slitasje og eventuelt skiftes ut. Å ha en butikk gjøre en full brems jobb på en GTI kan være ganske dyrt, men for den ambisiøse helg mekaniker, er dette en jobb som kan gjøres på en ettermiddag med riktig tilnærming og verktøy. Du trenger
Floor jack
Jack står
Socket sett og skralle
Breaker bar
åpne fastnøkler
Allen fastnøkkel
Flat-skrutrekker
Needle -nese tang
bremsestempelet verktøy
Nye bremseklosser og rotorer
Vis flere instruksjoner
en

Løsne mutrene som holder GTI hjul på. Hev bilen på alle fire hjørner og senk den sikkert på bukker. Fullfør fjerne hjulene og sett dem til side.
2

Spray brems renere på alle komponentene til bremsen og noen nærliggende komponenter og tørk alt med en ren, tørr klut. Spray gjennomtrengende smøreolje på de store caliper bolter. Forsiktig lirke av den store anti-vibrasjon klipp med flat skrutrekker.
3

Trekk plast dekker av kalipperens pins. Fjern pinnene med en skralle og en 7-mm-kontakten. Løsne bremseklosslitasjen sensoren foran førersiden. Fjern de to store caliper bolter for bøylen. Bruk breaker bar hvis de er på svært stramt.
4

Skyv bøylen av rotoren. Støtte bøylen med wire på en nærliggende suspensjon stykke, slik at det er ingen vekt på bremsen linjen, noe som kan skade den. Fjern de gamle bremseklossene fra bøylen og caliper braketten. Fjern de to 21-mm bolter som holder bøylen bærer på og sett det til side.
5

Fjern skruen som holder rotoren på med en T30 Torx bit. Trekk rotoren fra navet. Ha litt anti-seize på rotoren underlaget og skyv den nye rotoren på navet. Installer Torx skruen.
6

Bolt bøylen carrier på igjen. Rengjør og smør kalipperens pins og installere dem. Ved hjelp av klemmen, komprimere stempelet i bøylen slik at det blir plass til de nye, tykkere bremseklosser. Installere den nye inne bremsekloss og deretter utsiden bremsekloss. Skyv bøylen tilbake på rotoren. Installere caliper carrier pins og de svarte plast deksler.
7

Gjenta alle trinnene ovenfor for den andre siden av fronten av bilen. Koble bremseslitasjen sensor og anti-vibrasjon klipp. Pumpe bremsen inne i bilen til pedalen føles fast.
8

Flytt til baksiden av bilen. Spray brems renere på alle komponentene til bremsen og noen nærliggende komponenter og tørk alt med en ren, tørr klut. Spray gjennomtrengende smøreolje på de store caliper bolter. Fjern 13 mm-caliper bolter med en stikkontakt. Skyv bøylen av rotoren og fjerne de gamle bremseklossene. Fjern kalipperens carrier bolter og sette bøylen carrier til side.
9

Fjern T30 Torx bit set skruen som holder rotoren på. Trekk rotoren av. Påfør litt glidemiddel til rotoren montering overflaten på navet. Skyv den nye rotoren på og installere skruen.
10

Sett bøylen transportør. Bruk caliper stempel verktøyet (se Resources en) for å trekke bøylen for å gjøre plass til de nye putene. Installer de nye putene bort på bøylen transportør. Skyv bøylen tilbake på rotoren. Stram monteringsboss bolter. Gjenta på den andre siden av baksiden av bilen. Pump bremsene til de føler seg fast.
11

Sett hjulene, løfte bilen av bukker og senk den ned på bakken. Sett i nødbremsen og slipp den et par ganger for å sette på bremsen, som er selvjusterende.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125701.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil