Forskjellen mellom en 6 trinns manuell girkasse og en 5 trinns manuell girkasse

Den mest åpenbare forskjellen mellom en 5-trinns og en 6-trinns manuell girkasse er antall hastigheter: En 5-trinns har fem forskjellige tannhjul og en 6 -speed har seks. Felles 5-hastigheter

Inntil ganske nylig, hadde en tendens fleste forbruker biler masseproduserte med manuelle girkasser til å være 5-hastigheter. Bare høyere-end biler med kraftigere motorer og finere-Crafter komponenter tendens til å ha seks-hastigheter.
Siste utviklingen

Siden slutten av 1990-tallet, biler som ikke er anses som høy ytelse biler i stor grad har blitt produsert med seks hastigheter. Disse er som regel biler designet for å bli mer energieffektive.
Effektivitet

I de siste seks-hastigheter, gjør den ekstra hastigheten fra en 5-trinns motoren å kjøre på et lavere turtall og spare drivstoff, relativt. Denne forskjellen er mest effektiv på landeveiskjøring hastigheter.
Shifting Forskjeller

Mens det i en 5-trinns, er drivere rådes til å akselerere over 25mph i fjerde gir, i en 6-trinns bil, er drivere rådes til å akselerere over 35mph i femte gir.
få følelsen
p Som manuell giring er en ganske intuitivt ferdighet sett, er det ingen enkelt råd for en sjåfør som endrer seg fra en fem-speed bil til en 6-trinns. Føreren trenger bare å utvikle en følelse for motoren og kunne arbeide ut endringene for seg selv.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125439.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil